
Lerpottasill
Betyg (1-5):
Den honungskaramelliserade rödlöken blir så otroligt god till matjessillen, en riktig höjdare!
Tillagningstid: 20 min
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 4 hela filéer matjessill
- 1 stor rödlök
- 1 msk smör
- 0.5 msk flytande honung
- 3 hårdkokta ägg
- 2 msk hackad gräslök
- dill
- 3 msk skirat smör
- salt och svartpeppar
Gör så här
- Skär upp sillfiléerna och lägg upp dem på ett fat. Skiva lök tunt, gärna på en mandolin.
- Stek löken på medelvärme i smör och tillsätt honungen mot slutet. Salta och peppra och låt svalna.
- Lägg löken och grovhackat ägg ovanpå sillen. Strö över gräslök och dill. Ringla över skirat smör precis vid servering.
Skirat smör:
- Smält smöret försiktigt och skeda bort det vita mjölkproteinet som fälls ut.
Lerpottasill
Betyg (1-5):
Den honungskaramelliserade rödlöken blir så otroligt god till matjessillen, en riktig höjdare!
Tillagningstid: 20 min
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skär upp sillfiléerna och lägg upp dem på ett fat. Skiva lök tunt, gärna på en mandolin.
- Stek löken på medelvärme i smör och tillsätt honungen mot slutet. Salta och peppra och låt svalna.
- Lägg löken och grovhackat ägg ovanpå sillen. Strö över gräslök och dill. Ringla över skirat smör precis vid servering.
Skirat smör:
- Smält smöret försiktigt och skeda bort det vita mjölkproteinet som fälls ut.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Britt-Marie
2016-01-06
Jättegott matjessillrecept.