Matjessill med gremolata

Matjessill med gremolata

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Snabbgjorda och kryddiga små firrar i gott sällskap. Fint på buffé eller som förrätt till potatis.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
  • 200 g matjesfilé
  • Gremolata:
  • 1 dl pinjenötter
  • 0.5 citron, rivet skal
  • 0.5 dl finhackad persilja
  • 2 msk finhackad timjan
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Skär sillfiléerna i bitar. Lägg upp på serveringsfat. Mixa alla ingredienser till gremolatan i mixer eller matberedare. Skeda den över sillen.

Servering

Servera som förrätt med färskpotatis eller till buffé.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Matjessill med gremolata
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 200 g matjesfilé
  • Gremolata:
  • 1 dl pinjenötter
  • 0.5 citron, rivet skal
  • 0.5 dl finhackad persilja
  • 2 msk finhackad timjan
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 1 krm salt

Matjessill med gremolata

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Snabbgjorda och kryddiga små firrar i gott sällskap. Fint på buffé eller som förrätt till potatis.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Skär sillfiléerna i bitar. Lägg upp på serveringsfat. Mixa alla ingredienser till gremolatan i mixer eller matberedare. Skeda den över sillen.

Servering

Servera som förrätt med färskpotatis eller till buffé.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!