
Grillad gös
Betyg (1-5):
Grillad gös med smakrik kryddrub och blandade betor i foliepaket. Servera fisken med rotfrukterna som toppas med chèvre eller fetaost.
Tillagningstid: 50 minuter + tid för grillen
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- Betor:
- 16 små blandade betor
- 3 msk olivolja
- 2 msk citronsaft
- 0.5 msk flingsalt
- 1 tsk svartpeppar
- Kryddrub 2 dl:
- 2 msk råsocker
- 1 dl fänkålsfrön
- 3 msk senapsfrön
- 1 msk chiliflakes
- 0.5 tsk nymalen svartpeppar
- 0.5 tsk salt
- Gös:
- 800 g gös med skinn utan ben
- 2 msk kryddrub
- 1 tsk olivolja
- 0.5 tsk salt
- 200 g smulad chèvre eller fetaost
Gör så här
- Koka betorna mjuka 15–20 minuter, känn efter med provsticka. Skala dem.
- Mixa eller mortla ihop alla ingredienser till kryddrubben. Gnid in fisken med rubben och gallret med olivolja.
- Lägg fisken på grillgallret med skinnet nedåt och sätt på locket. Grilla på hög värme i cirka 3 minuter till en innertemperatur på 45 grader. Lyft bort fisken från värmen och salta den.
- Blanda betor, olivolja, citronsaft, salt och peppar och lägg i ett foliepaket. Värm på grillen. Servera fisken med betorna toppad med smulad ost och eventuellt färska örter.
Tips

För lite extra rökkaraktär; lägg rökspån direkt på glöden strax innan fisken är klar och sätt på locket.
Liknande recept
Grillad gös
Betyg (1-5):
Grillad gös med smakrik kryddrub och blandade betor i foliepaket. Servera fisken med rotfrukterna som toppas med chèvre eller fetaost.
Tillagningstid: 50 minuter + tid för grillen
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka betorna mjuka 15–20 minuter, känn efter med provsticka. Skala dem.
- Mixa eller mortla ihop alla ingredienser till kryddrubben. Gnid in fisken med rubben och gallret med olivolja.
- Lägg fisken på grillgallret med skinnet nedåt och sätt på locket. Grilla på hög värme i cirka 3 minuter till en innertemperatur på 45 grader. Lyft bort fisken från värmen och salta den.
- Blanda betor, olivolja, citronsaft, salt och peppar och lägg i ett foliepaket. Värm på grillen. Servera fisken med betorna toppad med smulad ost och eventuellt färska örter.
Tips

För lite extra rökkaraktär; lägg rökspån direkt på glöden strax innan fisken är klar och sätt på locket.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!