Grillad fläskkarré med bbq- rubb

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.53 (15 betyg)

Tillagningstid: 1 tim
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg fläskkarré eller fläskytterfilé
  • BBQ- RUBB:
  • 1 dl farinsocker
  • 0.5 dl korianderfrö
  • 2 msk malen ingefära
  • 2 msk torkad dragon
  • 1 vitlökspulver
  • 0.5 msk chiliflakes
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 msk salt
  • Örtsmör:
  • 150 g smör
  • 6 hela vitlöksklyftor
  • 2 kvistar rosmarin
  • 5 kvistar timjan

Gör så här

  1. Putsa köttet och bind ihop med steksnöre. Mortla ihop alla kryddorna till rubben och gnid in ca hälften runt köttet.
  2. Grilla köttet runt om på direkt glöd. Fortsätt grilla under lock på indirekt glöd till en innertemperatur på 65°. Lägg åt sidan att vila minst 10 min. Skär köttet i skivor och grilla på direkt värme 2–3 min per sida. Strö ev över mer rubb på skivorna.
  3. Smält smör i en stekpanna. Sänk värmen, låt vitlöksklyftorna rosta ca 5 min i smöret. Lägg i örterna och stek ca 30 sek. Ringla ört- och vitlökssmöret över de nygrillade köttskivorna. Man kan också låta den hela köttbiten bli klar på grillen – låt den då gå upp till 70° innan du skär upp den.

Tips

Tips! Blir det rubb över? Spara och använd nästa gång du ska grilla.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kryddiga färsbiffar med basilikasalsa

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Köttgryta med ingefärssmak

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Pulled pork i hamburgerbröd

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Karibisk köttgryta

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Teriyakimarinerad entrecôte

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kabab koobideh

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Yoghurtmarinerad lammrostbiff på spett

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(13)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 kg fläskkarré eller fläskytterfilé
  • BBQ- RUBB:
  • 1 dl farinsocker
  • 0.5 dl korianderfrö
  • 2 msk malen ingefära
  • 2 msk torkad dragon
  • 1 vitlökspulver
  • 0.5 msk chiliflakes
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 msk salt
  • Örtsmör:
  • 150 g smör
  • 6 hela vitlöksklyftor
  • 2 kvistar rosmarin
  • 5 kvistar timjan

Grillad fläskkarré med bbq- rubb

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.53 (15 betyg)

Tillagningstid: 1 tim
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Putsa köttet och bind ihop med steksnöre. Mortla ihop alla kryddorna till rubben och gnid in ca hälften runt köttet.
  2. Grilla köttet runt om på direkt glöd. Fortsätt grilla under lock på indirekt glöd till en innertemperatur på 65°. Lägg åt sidan att vila minst 10 min. Skär köttet i skivor och grilla på direkt värme 2–3 min per sida. Strö ev över mer rubb på skivorna.
  3. Smält smör i en stekpanna. Sänk värmen, låt vitlöksklyftorna rosta ca 5 min i smöret. Lägg i örterna och stek ca 30 sek. Ringla ört- och vitlökssmöret över de nygrillade köttskivorna. Man kan också låta den hela köttbiten bli klar på grillen – låt den då gå upp till 70° innan du skär upp den.

Tips

Tips! Blir det rubb över? Spara och använd nästa gång du ska grilla.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kryddiga färsbiffar med basilikasalsa

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Köttgryta med ingefärssmak

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Pulled pork i hamburgerbröd

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Karibisk köttgryta

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Teriyakimarinerad entrecôte

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kabab koobideh

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Yoghurtmarinerad lammrostbiff på spett

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(13)