Grillad fetaost med jordgubbssalsa

Grillad fetaost med jordgubbssalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Söta och salta smaker passar förunderligt nog väldigt bra ihop. De söta jordgubbarna i salsan med basilika och salladslök bli ett perfekt tillbehör till den grillade fetaosten.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
  • 2 fetaost (à 150 g)
  • olja, att pensla med
  • 1 citron, i 4 tjocka skivor
  • 1 msk olivolja
  • svartpeppar
  • Jordgubbssalsa:
  • 250 g jordgubbar, i tärningar
  • 2 salladslök, tunt skivade
  • 1 kruka basilika, hackad
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • salt

Gör så här

  1. Blanda jordgubbar, lök, basilika (spara några blad till garnering) och citronskal (endast det gula). Smaka av med citronsaft och salt.
  2. Grilla citronskivorna till fin färg. Dela ostarna på mitten och torka av noga med hushållspapper. Pensla med olja och grilla på galler över het glöd. Vänd osten först när den fått grillyta och grilla andra sidan.
  3. Fördela jordgubbssalsa och fetaost på fyra fat. Ringla över olivolja och vrid över svartpeppar. Garnera med basilikablad och servera med citronskivorna.

Tips

Det kan vara lite knepigt att grilla fetaosten direkt på gallret. Lägg den då på en bit aluminiumfolie.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Grillad fetaost med jordgubbssalsa
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 2 fetaost (à 150 g)
  • olja, att pensla med
  • 1 citron, i 4 tjocka skivor
  • 1 msk olivolja
  • svartpeppar
  • Jordgubbssalsa:
  • 250 g jordgubbar, i tärningar
  • 2 salladslök, tunt skivade
  • 1 kruka basilika, hackad
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • salt

Grillad fetaost med jordgubbssalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Söta och salta smaker passar förunderligt nog väldigt bra ihop. De söta jordgubbarna i salsan med basilika och salladslök bli ett perfekt tillbehör till den grillade fetaosten.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner

Gör så här

  1. Blanda jordgubbar, lök, basilika (spara några blad till garnering) och citronskal (endast det gula). Smaka av med citronsaft och salt.
  2. Grilla citronskivorna till fin färg. Dela ostarna på mitten och torka av noga med hushållspapper. Pensla med olja och grilla på galler över het glöd. Vänd osten först när den fått grillyta och grilla andra sidan.
  3. Fördela jordgubbssalsa och fetaost på fyra fat. Ringla över olivolja och vrid över svartpeppar. Garnera med basilikablad och servera med citronskivorna.

Tips

Det kan vara lite knepigt att grilla fetaosten direkt på gallret. Lägg den då på en bit aluminiumfolie.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!