Sprudlande vårprimörsallad
  • Tid 20 min

Sprudlande vårprimörsallad

3.36 (11 betyg)

Välkomna våren med en underbart sommrig sallad!

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

6 portioner
  • 1 liter vatten
  • 3 tsk salt
  • 3 tsk socker
  • 250 g ansad och delad grön sparris
Sallad:
  • 100 g rucolasallad
  • 1 liter skivade jordgubbar
  • 2 dl alfalfagroddar
  • 1 dl finklippt gräslök
  • 200 g grovriven chèvre
  • 1 msk rosépeppar
  • 2 citroner, rivet skal
Dressing:
  • 2 msk flytande honung
  • 5 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka upp vatten med socker och salt. Skär bort foten på sparrisen. Koka sparrisen tills den är mjuk men ändå har lite spänst kvar, 3-5 minuter. Häll av vattnet och lägg sparrisen i iskallt vattenbad, för att spara den fina gröna färgen.

  2. 2

    Lägg salladen och sparrisen i en stor skål och blanda i jordgubbar och alfalfagroddar. Toppa med gräslök, chèvreost och rosépeppar. Strö över citronskalet. .

  3. 3

    Blanda ingredienserna till dressingen och ringla över salladen

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Lotta

    Helt otroligt god sallad! Var lite misstänksam mot jordgubbar i salladen men så gott!!! Byt ut chèvren mot feta om ni gillar det bättre. Ni måste prova.