Filodegsrullar med dadlar och ädelost

Filodegsrullar med dadlar och ädelost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Tillagningstid: 20 min
16 bitar
  • 4 färska filodegsark
  • 100 g ädelost, t ex Kvibille ädel
  • 100 g urkärnade dadlar, hackade
  • 2 msk smör till stekning

Gör så här

  1. Dela filodegsarken på mitten så det blir 8 stycken. Lägg 2 bitar på varandra och riv ¼ av ädelosten över degen. Strö över ¼ av de hackade dadlarna på osten. Rulla ihop från kortsidan.
  2. Gör resterande filodegsrullar likadant. Hetta upp en stekpanna och stek rullarna ca 5 min i smör på medelvärme så osten hinner smälta och de är gyllene i färgen. Skär i bitar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Filodegsrullar med dadlar och ädelost
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 4 färska filodegsark
  • 100 g ädelost, t ex Kvibille ädel
  • 100 g urkärnade dadlar, hackade
  • 2 msk smör till stekning

Filodegsrullar med dadlar och ädelost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Tillagningstid: 20 min
16 bitar

Gör så här

  1. Dela filodegsarken på mitten så det blir 8 stycken. Lägg 2 bitar på varandra och riv ¼ av ädelosten över degen. Strö över ¼ av de hackade dadlarna på osten. Rulla ihop från kortsidan.
  2. Gör resterande filodegsrullar likadant. Hetta upp en stekpanna och stek rullarna ca 5 min i smör på medelvärme så osten hinner smälta och de är gyllene i färgen. Skär i bitar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!