Grillad entrecôte på grön kålsalladsbädd
  • Tid 45 min + tid att marinera
  • Ugn 200º

Grillad entrecôte på grön kålsalladsbädd

0 (0 betyg)

Marinera entrecôtebiten i en soja- och lökmarinad innan den grillas. Skär sedan köttet i skivor och lägg upp på en syrlig kålsallad. En snabb chilimajonnäs och sötpotatisfries passar bra att servera till.

  • Tillagningstid 45 min + tid att marinera
  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g entrecôte
  • 800 g sötpotatis
Marinad:
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 liten gul lök, grovriven
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk salt
Kålsallad:
  • 200 g färsk vitkål
  • 2 tsk olivolja
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • flingsalt
  • 1 kruka koriander, grovhackad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda ingredienserna till marinaden. Vänd runt köttet i marinaden och låt marinera ca 30 min i rumstemperatur.

  2. 2

    Tillaga sötpotatisfries enligt anvisningen på förpackningen. Strimla kålen grovt och vänd runt med olja, limeskal (endast det gröna), limesaft och koriander. Smaka av med salt.

  3. 3

    Ta upp köttet ur marinaden och grilla eller stek på båda sidor till fin färg, behåll en rosa mitt. Skär köttet i skivor och servera till kålsalladen, sötpotatisfries och chilimajonnäs.

Servering

Mixa 2 dl majonnäs med 1 grön chili och 1 vitlöksklyfta och servera till.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Entrecôte finns i vårt nya naturbetesköttsortiment!
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Erik

    När jag vill köpa denna måltid föreslås skivat men receptet säger hel bit kött. Funkar väl sådär .