Grillad entrecôte på grön kålsalladsbädd

Betyg (1-5):
3.5 (2 betyg)

Marinera entrecôtebiten i en soja- och lökmarinad innan den grillas. Skär sedan köttet i skivor och lägg upp på en syrlig kålsallad. En snabb chilimajonnäs och sötpotatisfries passar bra att servera till.

Tillagningstid: 45 min + tid att marinera
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 400 g entrecôte
  • 800 g sötpotatis
  • Marinad:
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 liten gul lök, grovriven
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Kålsallad:
  • 200 g färsk vitkål
  • 2 tsk olivolja
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • flingsalt
  • 1 kruka koriander, grovhackad

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till marinaden. Vänd runt köttet i marinaden och låt marinera ca 30 min i rumstemperatur.
  2. Tillaga sötpotatisfries enligt anvisningen på förpackningen. Strimla kålen grovt och vänd runt med olja, limeskal (endast det gröna), limesaft och koriander. Smaka av med salt.
  3. Ta upp köttet ur marinaden och grilla eller stek på båda sidor till fin färg, behåll en rosa mitt. Skär köttet i skivor och servera till kålsalladen, sötpotatisfries och chilimajonnäs.

Servering

Mixa 2 dl majonnäs med 1 grön chili och 1 vitlöksklyfta och servera till.

Tips

Entrecôte finns i vårt nya naturbetesköttsortiment!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Erik

2019-05-11

När jag vill köpa denna måltid föreslås skivat men receptet säger hel bit kött. Funkar väl sådär .

Liknande recept

Marinerad fläskkarré med tomatsalsa

(28)

Helstekt rostbiff med couscoussallad

(0)

Grillad karré på surdegsbröd med chutney på nektariner och jalapeño

(6)

Grillad avokado- och baconsallad

(0)

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

(8)

Fläskbogspett med koreansk rissallad

(1)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(4)

Isbergssallad med bacon och blue cheese-dressing

(3)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 400 g entrecôte
  • 800 g sötpotatis
  • Marinad:
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 liten gul lök, grovriven
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Kålsallad:
  • 200 g färsk vitkål
  • 2 tsk olivolja
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • flingsalt
  • 1 kruka koriander, grovhackad

Grillad entrecôte på grön kålsalladsbädd

Betyg (1-5):
3.5 (2 betyg)

Marinera entrecôtebiten i en soja- och lökmarinad innan den grillas. Skär sedan köttet i skivor och lägg upp på en syrlig kålsallad. En snabb chilimajonnäs och sötpotatisfries passar bra att servera till.

Tillagningstid: 45 min + tid att marinera
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till marinaden. Vänd runt köttet i marinaden och låt marinera ca 30 min i rumstemperatur.
  2. Tillaga sötpotatisfries enligt anvisningen på förpackningen. Strimla kålen grovt och vänd runt med olja, limeskal (endast det gröna), limesaft och koriander. Smaka av med salt.
  3. Ta upp köttet ur marinaden och grilla eller stek på båda sidor till fin färg, behåll en rosa mitt. Skär köttet i skivor och servera till kålsalladen, sötpotatisfries och chilimajonnäs.

Servering

Mixa 2 dl majonnäs med 1 grön chili och 1 vitlöksklyfta och servera till.

Tips

Entrecôte finns i vårt nya naturbetesköttsortiment!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Erik

2019-05-11

När jag vill köpa denna måltid föreslås skivat men receptet säger hel bit kött. Funkar väl sådär .

Liknande recept

Marinerad fläskkarré med tomatsalsa

(28)

Helstekt rostbiff med couscoussallad

(0)

Grillad karré på surdegsbröd med chutney på nektariner och jalapeño

(6)

Grillad avokado- och baconsallad

(0)

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

(8)

Fläskbogspett med koreansk rissallad

(1)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(4)

Isbergssallad med bacon och blue cheese-dressing

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies