Grillad chorizo med bönsallad

Grillad chorizo med bönsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(32)

Kryddig korv med en bönsallad som blir godare ju längre den får stå.

Tillagningstid: 10 minuter + ev tid att dra
4 portioner
  • 600 g chorizo
  • smör eller olja till stekning
  • Bönsallad:
  • 400 g kokta kikärtor
  • 400 g kokta kidneybönor
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 2 msk dijonsenap
  • 0.5 msk honung
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 skalad och finhackad rödlök
  • 2 dl hackad persilja
  • 0.5 dl hackad kapris
  • 50 g hyvlad manchego
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Bönsallad: Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Blanda olja, vinäger, senap, honung, salt, peppar och lök. Smaka av. Blanda bönor, vinägrett, persilja, kapris och manchegoost. Låt gärna bönsalladen dra i en halvtimme.
  2. Skär eventuellt några snitt i korven och stek eller grilla den.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Grillad chorizo med bönsallad
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 600 g chorizo
  • smör eller olja till stekning
  • Bönsallad:
  • 400 g kokta kikärtor
  • 400 g kokta kidneybönor
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 2 msk dijonsenap
  • 0.5 msk honung
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 skalad och finhackad rödlök
  • 2 dl hackad persilja
  • 0.5 dl hackad kapris
  • 50 g hyvlad manchego
  • 0.5 tsk salt

Grillad chorizo med bönsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(32)

Kryddig korv med en bönsallad som blir godare ju längre den får stå.

Tillagningstid: 10 minuter + ev tid att dra
4 portioner

Gör så här

  1. Bönsallad: Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Blanda olja, vinäger, senap, honung, salt, peppar och lök. Smaka av. Blanda bönor, vinägrett, persilja, kapris och manchegoost. Låt gärna bönsalladen dra i en halvtimme.
  2. Skär eventuellt några snitt i korven och stek eller grilla den.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!