
Grillad chorizo med bönsallad
Betyg (1-5):
Kryddig korv med en bönsallad som blir godare ju längre den får stå.
Tillagningstid: 10 minuter + ev tid att dra
4 portioner
- 600 g chorizo
- smör eller olja till stekning
- Bönsallad:
- 400 g kokta kikärtor
- 400 g kokta kidneybönor
- 1 dl olivolja
- 0.5 dl vitvinsvinäger
- 2 msk dijonsenap
- 0.5 msk honung
- 0.5 tsk nymalen svartpeppar
- 1 skalad och finhackad rödlök
- 2 dl hackad persilja
- 0.5 dl hackad kapris
- 50 g hyvlad manchego
- 0.5 tsk salt
Gör så här
- Bönsallad: Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Blanda olja, vinäger, senap, honung, salt, peppar och lök. Smaka av. Blanda bönor, vinägrett, persilja, kapris och manchegoost. Låt gärna bönsalladen dra i en halvtimme.
- Skär eventuellt några snitt i korven och stek eller grilla den.
Grillad chorizo med bönsallad
Betyg (1-5):
Kryddig korv med en bönsallad som blir godare ju längre den får stå.
Tillagningstid: 10 minuter + ev tid att dra
4 portioner
Gör så här
- Bönsallad: Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Blanda olja, vinäger, senap, honung, salt, peppar och lök. Smaka av. Blanda bönor, vinägrett, persilja, kapris och manchegoost. Låt gärna bönsalladen dra i en halvtimme.
- Skär eventuellt några snitt i korven och stek eller grilla den.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!