Friterad falafel

Friterad falafel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

De här frasiga kikärtsbollarna är godast att äta nyfriterade.

Tillagningstid: 45 min + 8 tim blötläggning
30 stycken
  • 500 g torkade kikärtor
  • 4 salladslökar
  • 2 msk finhackad vitlök
  • 2 dl hackad persilja
  • 1 dl hackad koriander
  • 0.75 dl hackad mynta
  • 1.5 dl nötkött, t ex valnötter, mandel, pistaschnötter
  • 1 dl pressad citronsaft
  • 1 msk malen spiskummin
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 liter rapsolja till fritering
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Blötlägg kikärterna minst 8 timmar men gärna över natten. Häll av vattnet.
  2. Mixa kikärterna med övriga ingredienser i omgångar i en matberedare till en jämn massa. Blir det trögt för maskinen, späd med lite vatten eller citronsaft.
  3. Hetta upp olja i en kastrull med höga kanter till 180°. Forma pingisbollsstora bollar av smeten och fritera några i taget tills de är gyllene, ca 5 min. Låt rinna av på hushållspapper.

Servering

Servara med hummus, bröd och kanske en yoghurtsås.

Tips

Använd både det gröna och det vita på salladslöken. Den kan också bytas ut mot annan lök. Det går bra att bara använda en ört.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-04-30

Hej Eva! Använde du torkade kikärtor? Annars faller de lätt isär. hälsar Elsa, webbredaktör

Eva

2019-04-29

Dom löstes upp i oljan? Vad gjorde vi fel?

Eva

2016-03-24

Kan rekommenderas - jättegoda! En arbetskamrat sade att det var de godaste han ätit!

Britt W.

2016-01-18

Kanon härligt, enorm aptit med massor av goda ord

Friterad falafel
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 500 g torkade kikärtor
  • 4 salladslökar
  • 2 msk finhackad vitlök
  • 2 dl hackad persilja
  • 1 dl hackad koriander
  • 0.75 dl hackad mynta
  • 1.5 dl nötkött, t ex valnötter, mandel, pistaschnötter
  • 1 dl pressad citronsaft
  • 1 msk malen spiskummin
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 liter rapsolja till fritering
  • 1 tsk salt

Friterad falafel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

De här frasiga kikärtsbollarna är godast att äta nyfriterade.

Tillagningstid: 45 min + 8 tim blötläggning
30 stycken

Gör så här

  1. Blötlägg kikärterna minst 8 timmar men gärna över natten. Häll av vattnet.
  2. Mixa kikärterna med övriga ingredienser i omgångar i en matberedare till en jämn massa. Blir det trögt för maskinen, späd med lite vatten eller citronsaft.
  3. Hetta upp olja i en kastrull med höga kanter till 180°. Forma pingisbollsstora bollar av smeten och fritera några i taget tills de är gyllene, ca 5 min. Låt rinna av på hushållspapper.

Servering

Servara med hummus, bröd och kanske en yoghurtsås.

Tips

Använd både det gröna och det vita på salladslöken. Den kan också bytas ut mot annan lök. Det går bra att bara använda en ört.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-04-30

Hej Eva! Använde du torkade kikärtor? Annars faller de lätt isär. hälsar Elsa, webbredaktör

Eva

2019-04-29

Dom löstes upp i oljan? Vad gjorde vi fel?

Eva

2016-03-24

Kan rekommenderas - jättegoda! En arbetskamrat sade att det var de godaste han ätit!

Britt W.

2016-01-18

Kanon härligt, enorm aptit med massor av goda ord