Grillad banan med kola och passionsfrukt

Betyg (1-5):
4.5 (6 betyg)

Okej, det kan verka för enkelt. Men testa, det är urgott!

Tillagningstid: 25 min + 2,5 tim kokning av kolasåsen
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 st
  • 4 bananer
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk (ca 400 g)
  • 4 passionsfrukter
  • 30 g mörk choklad
  • 1 lime till servering
  • lite lättvispad grädde

Gör så här

  1. Ställ mjölkburken i en kastrull med vatten. Låt koka 2 ½ timme under lock, till en kolasås. Fyll på vatten då och då så burken är täckt.
  2. Halvera bananerna på längden. Grilla snittytorna över glöden tills ytan är lätt karamelliserad. Bred kolasås på bananerna och lägg på passionsfruktskärnorna. Riv över lite choklad och limeskal. Servera ev med lite lättvispad grädde.

Tips

Det går väldigt snabbt att göra efterrätten om man köper färdig karamelliserad mjölk.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sandra

2017-05-14

Very nice!

Liknande recept

Vit chokladcheesecake med citrus

(4)

Pina colada ice pops

(4)

Kladdkaka med olivolja och nötter serverad med stekta päron

(0)

Lotta Lundgren - Apelsinchokladtryfflar på biskvibotten

(10)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(2)

Chokladmousse med nektariner

(6)

Fruktsallad med nötter och mörk choklad

(19)

Vit chokladtryffel

(35)
6 st
  • Ingredienser 6 st
  • 4 bananer
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk (ca 400 g)
  • 4 passionsfrukter
  • 30 g mörk choklad
  • 1 lime till servering
  • lite lättvispad grädde

Grillad banan med kola och passionsfrukt

Betyg (1-5):
4.5 (6 betyg)

Okej, det kan verka för enkelt. Men testa, det är urgott!

Tillagningstid: 25 min + 2,5 tim kokning av kolasåsen
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ställ mjölkburken i en kastrull med vatten. Låt koka 2 ½ timme under lock, till en kolasås. Fyll på vatten då och då så burken är täckt.
  2. Halvera bananerna på längden. Grilla snittytorna över glöden tills ytan är lätt karamelliserad. Bred kolasås på bananerna och lägg på passionsfruktskärnorna. Riv över lite choklad och limeskal. Servera ev med lite lättvispad grädde.

Tips

Det går väldigt snabbt att göra efterrätten om man köper färdig karamelliserad mjölk.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sandra

2017-05-14

Very nice!

Liknande recept

Vit chokladcheesecake med citrus

(4)

Pina colada ice pops

(4)

Kladdkaka med olivolja och nötter serverad med stekta päron

(0)

Lotta Lundgren - Apelsinchokladtryfflar på biskvibotten

(10)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(2)

Chokladmousse med nektariner

(6)

Fruktsallad med nötter och mörk choklad

(19)

Vit chokladtryffel

(35)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies