Grillad aubergineröra

Grillad aubergineröra

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

En god vegetarisk röra att börja grillkvällen med. Toppa nygrillade brödskivor med aubergineröran som är smaksatt med paprika, vitlök och persilja.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 auberginer
  • 2 röda paprikor
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl hackad persilja
  • flingsalt och svartpeppar
  • 4 skivor surdegsbröd
  • olivolja, att pensla bröden med

Gör så här

  1. Grilla aubergine och paprika tills de är mjuka och skalet är bränt. Gröp ur köttet på auberginen och skala och kärna ur paprikan. Hacka allt grovt och blanda. Blanda med vitlök, olja och persilja. Smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar.
  2. Pensla bröden med olivolja och grilla dem gyllene på båda sidorna. Servera bröden toppade med aubergineröran.

Tips

Smaka av röran med lite citronsaft eller balsamvinäger.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-05-26

Hej Gülay, tack för tips på bra genväg!

Gülay

2021-05-24

Eller så köper man färdiggrillade auberginer och grillade hela paprikor på glasburkar. De finns i välsorterade butiker eller Mellanöstern butiker. Enklare tycker jag:)

Liknande recept

Spara recept

Enkel linssoppa

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kronärtskocksröra med parmesan

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Hälsotallrik med indisk kyckling

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Belugalasagne

Betyg
Betyg
(59)
Spara recept

Grillade havskräftor

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Falafel med rödbetsspagetti ”tabbouleh style” med tahinidipp

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Majsbröd med bacon

Betyg
Betyg
(2)
Grillad aubergineröra
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 2 auberginer
  • 2 röda paprikor
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl hackad persilja
  • flingsalt och svartpeppar
  • 4 skivor surdegsbröd
  • olivolja, att pensla bröden med

Grillad aubergineröra

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

En god vegetarisk röra att börja grillkvällen med. Toppa nygrillade brödskivor med aubergineröran som är smaksatt med paprika, vitlök och persilja.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Grilla aubergine och paprika tills de är mjuka och skalet är bränt. Gröp ur köttet på auberginen och skala och kärna ur paprikan. Hacka allt grovt och blanda. Blanda med vitlök, olja och persilja. Smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar.
  2. Pensla bröden med olivolja och grilla dem gyllene på båda sidorna. Servera bröden toppade med aubergineröran.

Tips

Smaka av röran med lite citronsaft eller balsamvinäger.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-05-26

Hej Gülay, tack för tips på bra genväg!

Gülay

2021-05-24

Eller så köper man färdiggrillade auberginer och grillade hela paprikor på glasburkar. De finns i välsorterade butiker eller Mellanöstern butiker. Enklare tycker jag:)

Liknande recept

Spara recept

Enkel linssoppa

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kronärtskocksröra med parmesan

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Hälsotallrik med indisk kyckling

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Belugalasagne

Betyg
Betyg
(59)
Spara recept

Grillade havskräftor

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Falafel med rödbetsspagetti ”tabbouleh style” med tahinidipp

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Majsbröd med bacon

Betyg
Betyg
(2)