Grillad ananas med mascarponegrädde
  • Tid 25 min

Grillad ananas med mascarponegrädde

3.5 (2 betyg)

Efterrätter kan också tillagas på grillen! Grilla ananasklyftor och servera med en krämig mascarponegrädde och rostade kokosflingor.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 6

Ingredienser

6 portioner
  • 250 g mascarpone
  • 2 dl vispgrädde
  • 0.5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker eller finrivet skal av 1 lime och några droppar arraksarom
  • 1 ananas, skalad
  • 2 msk kokosflingor, torrostade
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Vispa mascarpone och grädde fluffigt och tillsätt florsocker och valfri smaksättning.

  2. 2

    Skär ananasen i klyftor på längden (tänk på att skära bort mittstocken) och grilla till fin färg runt om.

  3. 3

    Servera ananasen med mascarponegrädden och toppa med kokosflingor.

Servering

Garnera med mynta.
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • -

    Sjukt gott!! Väldigt uppskattat & populärt. Stekte ananasen i små bitar i stekpanna istället. Funkade superbra!