Griljering till julskinka

Griljering till julskinka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Mixad och maxad med smaker får den färdigkokta skinkan ett täcke de luxe med den här griljeringen.

Tillagningstid: 15 minuter
Ugnstemperatur:200º
1 stycken
  • 2 ägg, endast gulan
  • 0.5 dl sötstark senap
  • 1 msk torkad salvia
  • 6 mortlade nejlikor
  • 2 mandariner, finrivet skal endast det oranga
  • 2 dl grovriven ljus baguette

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Lägg äggulor, senap, salvia,nejlika, mandarinskal och brödi en bunke. Mixa slätt med enstavmixer alternativt användmatberedare.
  3. Fördela smeten jämnt överskinkan.
  4. Griljera i mitten av ugnen tillsskinkan fått fin färg, ca 15 min.

Tips

Det går utmärkt att griljera skinkan dagen före julafton.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2013-12-20

Brödet bör vara lite gammalt och torrt.Mandariner är svåra att riva, ta en apelsin.Härliga dofter!!!

Griljering till julskinka
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 2 ägg, endast gulan
  • 0.5 dl sötstark senap
  • 1 msk torkad salvia
  • 6 mortlade nejlikor
  • 2 mandariner, finrivet skal endast det oranga
  • 2 dl grovriven ljus baguette

Griljering till julskinka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Mixad och maxad med smaker får den färdigkokta skinkan ett täcke de luxe med den här griljeringen.

Tillagningstid: 15 minuter
Ugnstemperatur:200º
1 stycken

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Lägg äggulor, senap, salvia,nejlika, mandarinskal och brödi en bunke. Mixa slätt med enstavmixer alternativt användmatberedare.
  3. Fördela smeten jämnt överskinkan.
  4. Griljera i mitten av ugnen tillsskinkan fått fin färg, ca 15 min.

Tips

Det går utmärkt att griljera skinkan dagen före julafton.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2013-12-20

Brödet bör vara lite gammalt och torrt.Mandariner är svåra att riva, ta en apelsin.Härliga dofter!!!