Griljerad julskinka
  • Tid 20 min
  • Ugn 200º

Griljerad julskinka

0 (0 betyg)

Jultidens första skinkmacka är så god! Och den här griljeringen är toppen. Recept av Niklas Ekstedt.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 7
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

1 stycken
  • 1 kokt julskinka (ca 1,2 kg)
  • 1 äggula
  • 2 msk senap
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk finhackad dill
  • 2 tsk finrivet apelsinskal (endast det orangea)
  • 3 msk ströbröd
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Skär bort svålen från skinkan men låt lite av fettet vara kvar. Lägg skinkan i en ugnsform.

  2. 2

    Blanda äggula, senap, dill och apelsinskal med hälften av ströbrödet. Bred smeten över skinkan och strö över resten av ströbrödet. Griljera skinkan mitt i ugnen 10–15 min.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Niklas använder gärna rapsgris.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Vivan

    Gör gärna två satser. Fryst hackad dill blir bra.