Griljerad julskinka

Griljerad julskinka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Jultidens första skinkmacka är så god! Och den här griljeringen är toppen. Recept av Niklas Ekstedt.

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:200º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kokt julskinka (ca 1,2 kg)
  • 1 äggula
  • 2 msk senap
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk finhackad dill
  • 2 tsk finrivet apelsinskal (endast det orangea)
  • 3 msk ströbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär bort svålen från skinkan men låt lite av fettet vara kvar. Lägg skinkan i en ugnsform.
  2. Blanda äggula, senap, dill och apelsinskal med hälften av ströbrödet. Bred smeten över skinkan och strö över resten av ströbrödet. Griljera skinkan mitt i ugnen 10–15 min.

Tips

Niklas använder gärna rapsgris.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Vivan

2018-12-09

Gör gärna två satser. Fryst hackad dill blir bra.

Liknande recept

Spara recept

Helstekt rostbiff med couscoussallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Baconinlindat spett med äpple och steklök

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Älgköttbullar

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Champinjonhattar med parma och parmesan

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Grillade fikon med parmaskinka

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Äggröra med parmachips

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Tacos al pastor

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Rostbiff med ättiksgurka och kapris

Betyg
Betyg
(5)
Griljerad julskinka
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 1 kokt julskinka (ca 1,2 kg)
  • 1 äggula
  • 2 msk senap
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk finhackad dill
  • 2 tsk finrivet apelsinskal (endast det orangea)
  • 3 msk ströbröd

Griljerad julskinka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Jultidens första skinkmacka är så god! Och den här griljeringen är toppen. Recept av Niklas Ekstedt.

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:200º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär bort svålen från skinkan men låt lite av fettet vara kvar. Lägg skinkan i en ugnsform.
  2. Blanda äggula, senap, dill och apelsinskal med hälften av ströbrödet. Bred smeten över skinkan och strö över resten av ströbrödet. Griljera skinkan mitt i ugnen 10–15 min.

Tips

Niklas använder gärna rapsgris.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Vivan

2018-12-09

Gör gärna två satser. Fryst hackad dill blir bra.

Liknande recept

Spara recept

Helstekt rostbiff med couscoussallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Baconinlindat spett med äpple och steklök

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Älgköttbullar

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Champinjonhattar med parma och parmesan

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Grillade fikon med parmaskinka

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Äggröra med parmachips

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Tacos al pastor

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Rostbiff med ättiksgurka och kapris

Betyg
Betyg
(5)