För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Griljerad julskinka

Betyg (1-5):
2.25 (4 betyg)

Jultidens första skinkmacka är så god! Och den här griljeringen är toppen. Recept av Niklas Ekstedt.

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:200º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kokt julskinka (ca 1,2 kg)
  • 1 äggula
  • 2 msk senap
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk finhackad dill
  • 2 tsk finrivet apelsinskal (endast det orangea)
  • 3 msk ströbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär bort svålen från skinkan men låt lite av fettet vara kvar. Lägg skinkan i en ugnsform.
  2. Blanda äggula, senap, dill och apelsinskal med hälften av ströbrödet. Bred smeten över skinkan och strö över resten av ströbrödet. Griljera skinkan mitt i ugnen 10–15 min.

Tips

Niklas använder gärna rapsgris.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Vivan

2018-12-09

Gör gärna två satser. Fryst hackad dill blir bra.

Liknande recept

Minispett med wasabidressing

(12)

Champinjonhattar med parma och parmesan

(1)

Snacksticks med musslor/bacon och getost/zucchini

(5)

Helstekt rostbiff med couscoussallad

(0)

Köttfärskebab i tunnbröd

(16)

Älgköttbullar

(15)

Minimackor med stekt sidfläsk, surkål och rostad lök

(4)

Kål- och färsfyllda vårrullar

(33)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 1 kokt julskinka (ca 1,2 kg)
  • 1 äggula
  • 2 msk senap
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk finhackad dill
  • 2 tsk finrivet apelsinskal (endast det orangea)
  • 3 msk ströbröd

Griljerad julskinka

Betyg (1-5):
2.25 (4 betyg)

Jultidens första skinkmacka är så god! Och den här griljeringen är toppen. Recept av Niklas Ekstedt.

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:200º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär bort svålen från skinkan men låt lite av fettet vara kvar. Lägg skinkan i en ugnsform.
  2. Blanda äggula, senap, dill och apelsinskal med hälften av ströbrödet. Bred smeten över skinkan och strö över resten av ströbrödet. Griljera skinkan mitt i ugnen 10–15 min.

Tips

Niklas använder gärna rapsgris.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Vivan

2018-12-09

Gör gärna två satser. Fryst hackad dill blir bra.

Liknande recept

Minispett med wasabidressing

(12)

Champinjonhattar med parma och parmesan

(1)

Snacksticks med musslor/bacon och getost/zucchini

(5)

Helstekt rostbiff med couscoussallad

(0)

Köttfärskebab i tunnbröd

(16)

Älgköttbullar

(15)

Minimackor med stekt sidfläsk, surkål och rostad lök

(4)

Kål- och färsfyllda vårrullar

(33)