Griljerad julskinka

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Jultidens första skinkmacka är så god! Och den här griljeringen är toppen. Recept av Niklas Ekstedt.

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:200º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 1 kokt julskinka (ca 1,2 kg)
  • 1 äggula
  • 2 msk senap
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk finhackad dill
  • 2 tsk finrivet apelsinskal (endast det orangea)
  • 3 msk ströbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär bort svålen från skinkan men låt lite av fettet vara kvar. Lägg skinkan i en ugnsform.
  2. Blanda äggula, senap, dill och apelsinskal med hälften av ströbrödet. Bred smeten över skinkan och strö över resten av ströbrödet. Griljera skinkan mitt i ugnen 10–15 min.

Tips

Niklas använder gärna rapsgris.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Vivan

2018-12-09

Gör gärna två satser. Fryst hackad dill blir bra.

Liknande recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

(0)

Smörgås med avokadofärskost, skinka och groddar

(9)

Älgköttbullar

(12)

Superfröiga piroger

(26)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Tacobåtar med kycklingfärs

(3)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 1 kokt julskinka (ca 1,2 kg)
  • 1 äggula
  • 2 msk senap
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk finhackad dill
  • 2 tsk finrivet apelsinskal (endast det orangea)
  • 3 msk ströbröd

Griljerad julskinka

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Jultidens första skinkmacka är så god! Och den här griljeringen är toppen. Recept av Niklas Ekstedt.

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:200º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär bort svålen från skinkan men låt lite av fettet vara kvar. Lägg skinkan i en ugnsform.
  2. Blanda äggula, senap, dill och apelsinskal med hälften av ströbrödet. Bred smeten över skinkan och strö över resten av ströbrödet. Griljera skinkan mitt i ugnen 10–15 min.

Tips

Niklas använder gärna rapsgris.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Vivan

2018-12-09

Gör gärna två satser. Fryst hackad dill blir bra.

Liknande recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

(0)

Smörgås med avokadofärskost, skinka och groddar

(9)

Älgköttbullar

(12)

Superfröiga piroger

(26)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Tacobåtar med kycklingfärs

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies