Gravad strömming i pepparrotskräm

Gravad strömming i pepparrotskräm

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

12 bufféportioner
  • 700 g strömmingsfilé
  • 5 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 msk salt
  • Pepparrotskräm:
  • 150 g färskost naturell
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl finriven färsk pepparrot
  • Till servering:
  • 1 knippe klyftade rädisa (ca 10 st)
  • 1 dl finskuren gräslök

Gör så här

  1. Dra av skinnet från strömmingen så du får 2 tunna bitar per filé.
  2. Blanda vatten, ättika och salt i en bunke och lägg fisken att dra i lagen i kylskåpet, minst 4 timmar. Allt fiskkött ska ha vitnat.
  3. Blanda färskost, gräddfil och pepparrot och lägg ner fisken. Låt gärna stå i kyl till nästa dag, men det går också bra att servera på en gång.
  4. Toppa med rädisor och gräslök vid servering.

Tips

Pepparrot kan variera mycket i styrka. 1 dl är ett riktmått, så smaka dig fram.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gravad strömming i pepparrotskräm
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 700 g strömmingsfilé
  • 5 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 msk salt
  • Pepparrotskräm:
  • 150 g färskost naturell
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl finriven färsk pepparrot
  • Till servering:
  • 1 knippe klyftade rädisa (ca 10 st)
  • 1 dl finskuren gräslök

Gravad strömming i pepparrotskräm

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

12 bufféportioner

Gör så här

  1. Dra av skinnet från strömmingen så du får 2 tunna bitar per filé.
  2. Blanda vatten, ättika och salt i en bunke och lägg fisken att dra i lagen i kylskåpet, minst 4 timmar. Allt fiskkött ska ha vitnat.
  3. Blanda färskost, gräddfil och pepparrot och lägg ner fisken. Låt gärna stå i kyl till nästa dag, men det går också bra att servera på en gång.
  4. Toppa med rädisor och gräslök vid servering.

Tips

Pepparrot kan variera mycket i styrka. 1 dl är ett riktmått, så smaka dig fram.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!