Gratinerade pastaknyten med valnötter och fetaost

Betyg (1-5):
4.23 (30 betyg)

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 500 g ostfylld färsk pasta
  • 50 g grönkål i små bitar
  • 1 dl valnötter
  • 0.5 dl olivolja
  • 100 g fetaost
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Tomatsallad:
  • 5 tomater, tärnade
  • 0.5 liten rödlök, finhackad
  • 1 liten vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk olivolja
  • salt, svartpeppar och honung

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg pastan i saltat kokande vatten och koka kraftigt 2 min. Häll av vattnet och lägg pastan i en ugnsform.
  2. Vänd runt pastan med grönkål, valnötter och olivolja. Toppa med smulad fetaost och svartpeppar.
  3. Gratinera högt upp i ugnen tills osten fått lite färg, 5–7 min.
  4. Blanda alla ingredienser till tomatsalladen och smaka av med salt, peppar och honung.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Victoria

2018-03-06

Jättegott att använda olivolja citron ist för vanlig olivolja. Och blanda inte ner grönkålen, lägg den precis under osten så blir den sådär krispig och god.

Cecilia

2018-02-27

Hittade detta recept i tidningen Mersmak. Mängden ingredienser är olika mot detta recept. Bla så va inte kryddor med. Och tomatsallad fanns inte med. Den va god och vi kommer laga den fler gånger.

Lena

2016-07-18

Enkelt och gott! Men 50 gram grönkål är verkligen i minsta laget - man kan lätt dubbla eller tredubbla mängden.

11 st
  • Ingredienser (11)
  • 500 g ostfylld färsk pasta
  • 50 g grönkål i små bitar
  • 1 dl valnötter
  • 0.5 dl olivolja
  • 100 g fetaost
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Tomatsallad:
  • 5 tomater, tärnade
  • 0.5 liten rödlök, finhackad
  • 1 liten vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk olivolja
  • salt, svartpeppar och honung

Gratinerade pastaknyten med valnötter och fetaost

Betyg (1-5):
4.23 (30 betyg)

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg pastan i saltat kokande vatten och koka kraftigt 2 min. Häll av vattnet och lägg pastan i en ugnsform.
  2. Vänd runt pastan med grönkål, valnötter och olivolja. Toppa med smulad fetaost och svartpeppar.
  3. Gratinera högt upp i ugnen tills osten fått lite färg, 5–7 min.
  4. Blanda alla ingredienser till tomatsalladen och smaka av med salt, peppar och honung.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Victoria

2018-03-06

Jättegott att använda olivolja citron ist för vanlig olivolja. Och blanda inte ner grönkålen, lägg den precis under osten så blir den sådär krispig och god.

Cecilia

2018-02-27

Hittade detta recept i tidningen Mersmak. Mängden ingredienser är olika mot detta recept. Bla så va inte kryddor med. Och tomatsallad fanns inte med. Den va god och vi kommer laga den fler gånger.

Lena

2016-07-18

Enkelt och gott! Men 50 gram grönkål är verkligen i minsta laget - man kan lätt dubbla eller tredubbla mängden.

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies