Gratinerad mandelpotatis med chevre, bacon och timjan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.6 (20 betyg)

Mandelpotatisen blir ljuvligt god med chevre och bacon.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:250º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 280 g bacon, 2 paket
  • 1.5 kg mandelpotatis
  • 50 g smör
  • 2 dl grädde eller mjölk
  • 3 ägg, endast gulan
  • 200 g smulad chèvre
  • 1 dl finhackad timjan
  • salt

Gör så här

  1. Strimla bacon fint och stek det knaprigt i en het stekpanna. Lägg på hushållspapper att rinna av.
  2. Skala och skär potatisen i bitar. Koka mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och pressa potatisen. Blanda med smör, grädde och äggulor. Vänd ner chèvre, bacon och timjan. Spar lite bacon och timjan till garnering. Smaka av med salt och fördela moset i portionsformar.
  3. Gratinera högt upp i ugnen tills de har fin gyllene yta, 5–8 min. Toppa med resterande bacon och timjan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rubbad fläskytterfilé med potatissallad

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Papa rellena

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Ryggbiff med grillad sötpotatis toppad med fetaostsalsa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Lammfärsbiffar med ugnsrostad blomkål

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Gormetrulle

Betyg
Betyg
(24)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 280 g bacon, 2 paket
  • 1.5 kg mandelpotatis
  • 50 g smör
  • 2 dl grädde eller mjölk
  • 3 ägg, endast gulan
  • 200 g smulad chèvre
  • 1 dl finhackad timjan
  • salt

Gratinerad mandelpotatis med chevre, bacon och timjan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.6 (20 betyg)

Mandelpotatisen blir ljuvligt god med chevre och bacon.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:250º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Strimla bacon fint och stek det knaprigt i en het stekpanna. Lägg på hushållspapper att rinna av.
  2. Skala och skär potatisen i bitar. Koka mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och pressa potatisen. Blanda med smör, grädde och äggulor. Vänd ner chèvre, bacon och timjan. Spar lite bacon och timjan till garnering. Smaka av med salt och fördela moset i portionsformar.
  3. Gratinera högt upp i ugnen tills de har fin gyllene yta, 5–8 min. Toppa med resterande bacon och timjan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rubbad fläskytterfilé med potatissallad

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Papa rellena

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Ryggbiff med grillad sötpotatis toppad med fetaostsalsa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Lammfärsbiffar med ugnsrostad blomkål

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Gormetrulle

Betyg
Betyg
(24)