Gratinerad mandelpotatis med chevre, bacon och timjan

Betyg (1-5):
2.53 (19 betyg)

Mandelpotatisen blir ljuvligt god med chevre och bacon.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:250º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 280 g bacon, 2 paket
  • 1.5 kg mandelpotatis
  • 50 g smör
  • 2 dl grädde eller mjölk
  • 3 ägg, endast gulan
  • 200 g smulad chèvre
  • 1 dl finhackad timjan
  • salt

Gör så här

  1. Strimla bacon fint och stek det knaprigt i en het stekpanna. Lägg på hushållspapper att rinna av.
  2. Skala och skär potatisen i bitar. Koka mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och pressa potatisen. Blanda med smör, grädde och äggulor. Vänd ner chèvre, bacon och timjan. Spar lite bacon och timjan till garnering. Smaka av med salt och fördela moset i portionsformar.
  3. Gratinera högt upp i ugnen tills de har fin gyllene yta, 5–8 min. Toppa med resterande bacon och timjan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Angusbiff med grillad sötpotatis och fetaostkräm

(1)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

Grillade lammfärsbiffar med rostad sötpotatissallad

(1)

Rubbad fläskytterfilé med potatissallad

(31)

Fläskfilé med potatissallad

(8)

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

(35)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Marinerad fläskkarré med tomatsalsa

(28)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 280 g bacon, 2 paket
  • 1.5 kg mandelpotatis
  • 50 g smör
  • 2 dl grädde eller mjölk
  • 3 ägg, endast gulan
  • 200 g smulad chèvre
  • 1 dl finhackad timjan
  • salt

Gratinerad mandelpotatis med chevre, bacon och timjan

Betyg (1-5):
2.53 (19 betyg)

Mandelpotatisen blir ljuvligt god med chevre och bacon.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:250º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Strimla bacon fint och stek det knaprigt i en het stekpanna. Lägg på hushållspapper att rinna av.
  2. Skala och skär potatisen i bitar. Koka mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och pressa potatisen. Blanda med smör, grädde och äggulor. Vänd ner chèvre, bacon och timjan. Spar lite bacon och timjan till garnering. Smaka av med salt och fördela moset i portionsformar.
  3. Gratinera högt upp i ugnen tills de har fin gyllene yta, 5–8 min. Toppa med resterande bacon och timjan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Angusbiff med grillad sötpotatis och fetaostkräm

(1)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

Grillade lammfärsbiffar med rostad sötpotatissallad

(1)

Rubbad fläskytterfilé med potatissallad

(31)

Fläskfilé med potatissallad

(8)

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

(35)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Marinerad fläskkarré med tomatsalsa

(28)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies