Granité med citron

Betyg (1-5):
4 (5 betyg)

Isigare än sorbet och väldigt frisk i smaken.

Tillagningstid: 10 minuter + minst 3 timmar i frys
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 7 st
  • 1 citron, skal
  • 2 dl pressad citron
  • 3 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 3 äggvitor
  • 0.5 dl socker
  • 0.5 dl citronvodka, eventuellt

Gör så här

  1. Skölj citronen i varmt vatten och torka den. Skala av det gula med en potatisskalare och skär bitarna i tunna strimlor, eller använd zestjärn.
  2. Blanda strimlor, pressad citron, vatten och 1 deciliter socker i en rund eller avlång brödform. Frys blandningen till en halvfast massa cirka 1 timme. Rör om någon gång under tiden.
  3. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa i 0,5 dl socker. Blanda skummet med den halvfasta massan. Tillsätt eventuellt vodka.
  4. Frys färdigt blandningen i formen, cirka 2 timmar. Rör om några gånger under tiden. Servera granitén som efterrätt eller mellanrätt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rulltårta med banan och passionsfrukt - Coop

(5)

Fågelbon (citronmaränger med nötkräm) - Coop

(1)

Bananpannkakor med bär och kvarg - Coop

(0)

Pavlova med jordgubbs- och rabarberkompott - Coop

(5)

Camparisorbet med passionsfrukt och lime - Coop

(3)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar - Coop

(2)

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows - Coop

(5)

Gammelmormors äppelmoskaka - Coop

(4)
7 st
  • Ingredienser 7 st
  • 1 citron, skal
  • 2 dl pressad citron
  • 3 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 3 äggvitor
  • 0.5 dl socker
  • 0.5 dl citronvodka, eventuellt

Granité med citron

Betyg (1-5):
4 (5 betyg)

Isigare än sorbet och väldigt frisk i smaken.

Tillagningstid: 10 minuter + minst 3 timmar i frys
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj citronen i varmt vatten och torka den. Skala av det gula med en potatisskalare och skär bitarna i tunna strimlor, eller använd zestjärn.
  2. Blanda strimlor, pressad citron, vatten och 1 deciliter socker i en rund eller avlång brödform. Frys blandningen till en halvfast massa cirka 1 timme. Rör om någon gång under tiden.
  3. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa i 0,5 dl socker. Blanda skummet med den halvfasta massan. Tillsätt eventuellt vodka.
  4. Frys färdigt blandningen i formen, cirka 2 timmar. Rör om några gånger under tiden. Servera granitén som efterrätt eller mellanrätt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rulltårta med banan och passionsfrukt - Coop

(5)

Fågelbon (citronmaränger med nötkräm) - Coop

(1)

Bananpannkakor med bär och kvarg - Coop

(0)

Pavlova med jordgubbs- och rabarberkompott - Coop

(5)

Camparisorbet med passionsfrukt och lime - Coop

(3)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar - Coop

(2)

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows - Coop

(5)

Gammelmormors äppelmoskaka - Coop

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies