Granité med citron

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (5 betyg)

Isigare än sorbet och väldigt frisk i smaken.

Tillagningstid: 10 minuter + minst 3 timmar i frys
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 citron, skal
  • 2 dl pressad citron
  • 3 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 3 äggvitor
  • 0.5 dl socker
  • 0.5 dl citronvodka, eventuellt

Gör så här

  1. Skölj citronen i varmt vatten och torka den. Skala av det gula med en potatisskalare och skär bitarna i tunna strimlor, eller använd zestjärn.
  2. Blanda strimlor, pressad citron, vatten och 1 deciliter socker i en rund eller avlång brödform. Frys blandningen till en halvfast massa cirka 1 timme. Rör om någon gång under tiden.
  3. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa i 0,5 dl socker. Blanda skummet med den halvfasta massan. Tillsätt eventuellt vodka.
  4. Frys färdigt blandningen i formen, cirka 2 timmar. Rör om några gånger under tiden. Servera granitén som efterrätt eller mellanrätt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fryst apelsinsabayon med tropisk fruktsallad

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Proteinsmoothie

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Mangofromage med passionsfrukt

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Krämig rabarberpannkaka

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Rabarberpaj med kardemumma

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Påskdessert med citroncurd

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Camparisorbet med passionsfrukt och lime

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Clafoutis

Betyg
Betyg
(27)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 1 citron, skal
  • 2 dl pressad citron
  • 3 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 3 äggvitor
  • 0.5 dl socker
  • 0.5 dl citronvodka, eventuellt

Granité med citron

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (5 betyg)

Isigare än sorbet och väldigt frisk i smaken.

Tillagningstid: 10 minuter + minst 3 timmar i frys
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj citronen i varmt vatten och torka den. Skala av det gula med en potatisskalare och skär bitarna i tunna strimlor, eller använd zestjärn.
  2. Blanda strimlor, pressad citron, vatten och 1 deciliter socker i en rund eller avlång brödform. Frys blandningen till en halvfast massa cirka 1 timme. Rör om någon gång under tiden.
  3. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa i 0,5 dl socker. Blanda skummet med den halvfasta massan. Tillsätt eventuellt vodka.
  4. Frys färdigt blandningen i formen, cirka 2 timmar. Rör om några gånger under tiden. Servera granitén som efterrätt eller mellanrätt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fryst apelsinsabayon med tropisk fruktsallad

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Proteinsmoothie

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Mangofromage med passionsfrukt

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Krämig rabarberpannkaka

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Rabarberpaj med kardemumma

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Påskdessert med citroncurd

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Camparisorbet med passionsfrukt och lime

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Clafoutis

Betyg
Betyg
(27)