Grand aioli

Grand aioli

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Bästa receptet på enkel plockmat! Bröd, primörer, räkor, ägg och charkuterier som doppas i en stor vitlöksdipp är vad vi på franska kallar grand aioli.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
  • 2 kronärtskockor
  • 1 citron
  • 500 g små potatisar
  • 2 majskolvar
  • 150 g haricots verts
  • 1 liten broccoli, delad i fyra
  • 1 kruka persilja, strimlad
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl gröna oliver
  • chiliflakes
  • 8 knippmorötter, delade
  • 1 gemsallad, i klyftor
  • 4 ägg, kokta, skalade, delade
  • 600 g räkor
  • 12 skivor tunnskivad serranoskinka
  • salt
  • bröd
  • Vitlöksmajo
  • 2 äggulor
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk citronsaft
  • 3 dl neutral olja
  • salt

Gör så här

  1. Koka kronärtskockorna med 2 tsk salt per liter vatten och ½ pressad citron 20–30 min.
  2. Koka potatisen i lättsaltat vatten i ca 5 min, lägg ner majskolvarna och koka 10 min till.
  3. Lägg i haricots verts sista minuten. Stek broccolin i olja några minuter på varje sida.
  4. Blanda persilja, vitlök och olivolja. Smaka av med salt. Blanda oliverna med 1 msk av persiljeröran och lite chiliflakes.
  5. Lägg upp alla grönsaker, ägg, räkor och skinka på ett stort fat och servera med bröd, vitlöksmajo, oliver, persiljeröran och lite citron.

Vitlöksmajo

  1. Vispa äggulor med dijonsenap, finhackad vitlöksklyfta och citronsaft. Vispa i neutral olja droppvis och smaka av med salt.

Tips

Du kan servera precis det du tycker om: kyckling, mer grönsaker, musslor...

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Grand aioli
24 st
  • Ingredienser (24)
  • 2 kronärtskockor
  • 1 citron
  • 500 g små potatisar
  • 2 majskolvar
  • 150 g haricots verts
  • 1 liten broccoli, delad i fyra
  • 1 kruka persilja, strimlad
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl gröna oliver
  • chiliflakes
  • 8 knippmorötter, delade
  • 1 gemsallad, i klyftor
  • 4 ägg, kokta, skalade, delade
  • 600 g räkor
  • 12 skivor tunnskivad serranoskinka
  • salt
  • bröd
  • Vitlöksmajo
  • 2 äggulor
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk citronsaft
  • 3 dl neutral olja
  • salt

Grand aioli

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Bästa receptet på enkel plockmat! Bröd, primörer, räkor, ägg och charkuterier som doppas i en stor vitlöksdipp är vad vi på franska kallar grand aioli.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka kronärtskockorna med 2 tsk salt per liter vatten och ½ pressad citron 20–30 min.
  2. Koka potatisen i lättsaltat vatten i ca 5 min, lägg ner majskolvarna och koka 10 min till.
  3. Lägg i haricots verts sista minuten. Stek broccolin i olja några minuter på varje sida.
  4. Blanda persilja, vitlök och olivolja. Smaka av med salt. Blanda oliverna med 1 msk av persiljeröran och lite chiliflakes.
  5. Lägg upp alla grönsaker, ägg, räkor och skinka på ett stort fat och servera med bröd, vitlöksmajo, oliver, persiljeröran och lite citron.

Vitlöksmajo

  1. Vispa äggulor med dijonsenap, finhackad vitlöksklyfta och citronsaft. Vispa i neutral olja droppvis och smaka av med salt.

Tips

Du kan servera precis det du tycker om: kyckling, mer grönsaker, musslor...

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!