Grahamskex med timjan och rosmarin med vispat smör

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

De godaste kexen bakar du själv. Servera med vispat smör. Mums!

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:200º
30 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 9 st
  • 3 dl vetemjöl + till utbakningen
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 tsk torkad timjan
  • 100 g smör
  • 0.5 dl mjölk
  • Vispat smör:
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  2. Smält smöret och blanda med mjölken. Häll blandningen över de torra ingredienserna och arbeta snabbt ihop till en deg. Tillsätt mer vetemjöl vid behov.
  3. Skär degen i fyra delar och kavla ut dem så tunt som möjligt på mjölat bakbord. Avsluta med att kavla degen med en kruskavel eller nagga den med en gaffel. Skär eller sporra degen i små rutor. Lyft försiktigt upp rutorna med en stekspade och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda ca 10 min i mitten av ugnen, eller tills kexen fått fin gyllenbrun färg. Låt kexen svalna på ett galler.
  5. Vispa smöret med elvisp tills det blir fluffigt. Garnera med flingsalt och servera till kexen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Krämig potatissallad med örter

(6)

Avokado- och fetaoströra

(5)

Ägghalva med brynt smör

(4)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(12)

Bikarbonatsbröd med äpple och fänkål

(4)

Aubergine med saffransyoghurt

(0)

Vita chokladpraliner med saffransfyllning

(5)

Krämig wasabisill

(6)
9 st
  • Ingredienser 9 st
  • 3 dl vetemjöl + till utbakningen
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 tsk torkad timjan
  • 100 g smör
  • 0.5 dl mjölk
  • Vispat smör:
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • flingsalt

Grahamskex med timjan och rosmarin med vispat smör

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

De godaste kexen bakar du själv. Servera med vispat smör. Mums!

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:200º
30 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  2. Smält smöret och blanda med mjölken. Häll blandningen över de torra ingredienserna och arbeta snabbt ihop till en deg. Tillsätt mer vetemjöl vid behov.
  3. Skär degen i fyra delar och kavla ut dem så tunt som möjligt på mjölat bakbord. Avsluta med att kavla degen med en kruskavel eller nagga den med en gaffel. Skär eller sporra degen i små rutor. Lyft försiktigt upp rutorna med en stekspade och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda ca 10 min i mitten av ugnen, eller tills kexen fått fin gyllenbrun färg. Låt kexen svalna på ett galler.
  5. Vispa smöret med elvisp tills det blir fluffigt. Garnera med flingsalt och servera till kexen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Krämig potatissallad med örter

(6)

Avokado- och fetaoströra

(5)

Ägghalva med brynt smör

(4)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(12)

Bikarbonatsbröd med äpple och fänkål

(4)

Aubergine med saffransyoghurt

(0)

Vita chokladpraliner med saffransfyllning

(5)

Krämig wasabisill

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies