
Gräddkokt blomkål med saffran och vitt vin
Betyg (1-5):
Gul, vacker och god är den saffransdoftande blomkålen.
Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 strimlad gul lök
- 0.5 g saffran
- 2 msk smör
- 1.5 dl vitt vin
- 1 dl grädde
- 1 dl vatten
- 600 g blomkålsbukett
- färsk timjan till garnering eventuellt
- 0.5 tsk salt
Gör så här
- Bryn lök och saffran i smör i en kastrull cirka 3 minuter. Slå på vin, grädde, vatten och salt. Låt koka upp och tillsätt blomkålen. Lägg på lock och ånga ytterligare 5 minuter.
- Toppa eventuellt med ett par kvistar färsk timjan.
Liknande recept
Gräddkokt blomkål med saffran och vitt vin
Betyg (1-5):
Gul, vacker och god är den saffransdoftande blomkålen.
Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Bryn lök och saffran i smör i en kastrull cirka 3 minuter. Slå på vin, grädde, vatten och salt. Låt koka upp och tillsätt blomkålen. Lägg på lock och ånga ytterligare 5 minuter.
- Toppa eventuellt med ett par kvistar färsk timjan.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-12-29
Jag tog mindre vin och mer grädde för att göra det till en mer barnvänlig smak.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Amanda
2020-12-29
Jag tog mindre vin och mer grädde för att göra det till en mer barnvänlig smak.