Gräddkokt blomkål med saffran och vitt vin

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.75 (73 betyg)

Gul, vacker och god är den saffransdoftande blomkålen.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 strimlad gul lök
  • 0.5 g saffran
  • 2 msk smör
  • 1.5 dl vitt vin
  • 1 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 600 g blomkålsbukett
  • färsk timjan till garnering eventuellt
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Bryn lök och saffran i smör i en kastrull cirka 3 minuter. Slå på vin, grädde, vatten och salt. Låt koka upp och tillsätt blomkålen. Lägg på lock och ånga ytterligare 5 minuter.
  2. Toppa eventuellt med ett par kvistar färsk timjan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Amanda

2020-12-29

Jag tog mindre vin och mer grädde för att göra det till en mer barnvänlig smak.

Liknande recept

Spara recept

Chilikyckling-fajitas

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Aubergineröra med chili och tomat

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Pimientos rellenos

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Grahamspaj med spenat och dill

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Stekt gul blomkål

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Lasagne med grönkål

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(8)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 strimlad gul lök
  • 0.5 g saffran
  • 2 msk smör
  • 1.5 dl vitt vin
  • 1 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 600 g blomkålsbukett
  • färsk timjan till garnering eventuellt
  • 0.5 tsk salt

Gräddkokt blomkål med saffran och vitt vin

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.75 (73 betyg)

Gul, vacker och god är den saffransdoftande blomkålen.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn lök och saffran i smör i en kastrull cirka 3 minuter. Slå på vin, grädde, vatten och salt. Låt koka upp och tillsätt blomkålen. Lägg på lock och ånga ytterligare 5 minuter.
  2. Toppa eventuellt med ett par kvistar färsk timjan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Amanda

2020-12-29

Jag tog mindre vin och mer grädde för att göra det till en mer barnvänlig smak.

Liknande recept

Spara recept

Chilikyckling-fajitas

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Aubergineröra med chili och tomat

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Pimientos rellenos

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Grahamspaj med spenat och dill

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Stekt gul blomkål

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Lasagne med grönkål

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(8)