Gösfilé i paprika- och tomatsås

Betyg (1-5):
2 (2 betyg)

Fisk som tillagas sakta i sås blir saftig och mjäll.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 600 g gösfilé utan skinn
  • 1.5 tsk salt
  • Paprika- och tomatsås:
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 tomater i bitar, fästena borttagna
  • 2 urkärnade röda paprikor i bitar
  • 1 gul lök i bitar
  • 2 vitlöksklyftor i bitar
  • 0.5 urkärnad och finhackad röd chili
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 dl vatten
  • 3 msk mango chutney
  • 1 msk ljus vinäger
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Lägg fiskfiléerna på en skärbräda och salta på båda sidorna.
  2. Hetta upp oljan i en rymlig kastrull och fräs tomater, paprika, lök, chili och ingefära cirka 5 minuter. Rör då och då.
  3. Tillsätt vatten, chutney, vinäger, salt och peppar och låt koka ytterligare 5 minuter. Mixa alltsammans med en stavmixer eller i en mixer till en slät sås.
  4. Låt såsen koka upp och lägg i gösfiléerna dubbelvikta. Låt såsen sjuda så att fisken tillagas långsamt. Smaka av med salt och peppar.

Tips

Gösen kan bytas mot annan vit fisk, till exempel hoki eller pangasius.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

(2)

Citrusinkokt lax med fänkål och paprika

(6)

Pastarosor med kallrökt lax och spenat

(26)

Lax- och spenatpaj

(90)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(7)

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(21)

Spenatfyllda spättafiléer

(8)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(53)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 600 g gösfilé utan skinn
  • 1.5 tsk salt
  • Paprika- och tomatsås:
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 tomater i bitar, fästena borttagna
  • 2 urkärnade röda paprikor i bitar
  • 1 gul lök i bitar
  • 2 vitlöksklyftor i bitar
  • 0.5 urkärnad och finhackad röd chili
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 dl vatten
  • 3 msk mango chutney
  • 1 msk ljus vinäger
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt

Gösfilé i paprika- och tomatsås

Betyg (1-5):
2 (2 betyg)

Fisk som tillagas sakta i sås blir saftig och mjäll.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg fiskfiléerna på en skärbräda och salta på båda sidorna.
  2. Hetta upp oljan i en rymlig kastrull och fräs tomater, paprika, lök, chili och ingefära cirka 5 minuter. Rör då och då.
  3. Tillsätt vatten, chutney, vinäger, salt och peppar och låt koka ytterligare 5 minuter. Mixa alltsammans med en stavmixer eller i en mixer till en slät sås.
  4. Låt såsen koka upp och lägg i gösfiléerna dubbelvikta. Låt såsen sjuda så att fisken tillagas långsamt. Smaka av med salt och peppar.

Tips

Gösen kan bytas mot annan vit fisk, till exempel hoki eller pangasius.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

(2)

Citrusinkokt lax med fänkål och paprika

(6)

Pastarosor med kallrökt lax och spenat

(26)

Lax- och spenatpaj

(90)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(7)

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(21)

Spenatfyllda spättafiléer

(8)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(53)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies