Gösfilé i paprika- och tomatsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Fisk som tillagas sakta i sås blir saftig och mjäll.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g gösfilé utan skinn
  • 1.5 tsk salt
  • Paprika- och tomatsås:
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 tomater i bitar, fästena borttagna
  • 2 urkärnade röda paprikor i bitar
  • 1 gul lök i bitar
  • 2 vitlöksklyftor i bitar
  • 0.5 urkärnad och finhackad röd chili
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 dl vatten
  • 3 msk mango chutney
  • 1 msk ljus vinäger
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Lägg fiskfiléerna på en skärbräda och salta på båda sidorna.
  2. Hetta upp oljan i en rymlig kastrull och fräs tomater, paprika, lök, chili och ingefära cirka 5 minuter. Rör då och då.
  3. Tillsätt vatten, chutney, vinäger, salt och peppar och låt koka ytterligare 5 minuter. Mixa alltsammans med en stavmixer eller i en mixer till en slät sås.
  4. Låt såsen koka upp och lägg i gösfiléerna dubbelvikta. Låt såsen sjuda så att fisken tillagas långsamt. Smaka av med salt och peppar.

Tips

Gösen kan bytas mot annan vit fisk, till exempel hoki eller pangasius.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pulled lax med blomkålscouscous

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Spenatfyllda spättafiléer

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Laxfilé med zucchinisallad och pepparrotsyoghurt

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

Betyg
Betyg
(21)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 600 g gösfilé utan skinn
  • 1.5 tsk salt
  • Paprika- och tomatsås:
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 tomater i bitar, fästena borttagna
  • 2 urkärnade röda paprikor i bitar
  • 1 gul lök i bitar
  • 2 vitlöksklyftor i bitar
  • 0.5 urkärnad och finhackad röd chili
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 dl vatten
  • 3 msk mango chutney
  • 1 msk ljus vinäger
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt

Gösfilé i paprika- och tomatsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Fisk som tillagas sakta i sås blir saftig och mjäll.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg fiskfiléerna på en skärbräda och salta på båda sidorna.
  2. Hetta upp oljan i en rymlig kastrull och fräs tomater, paprika, lök, chili och ingefära cirka 5 minuter. Rör då och då.
  3. Tillsätt vatten, chutney, vinäger, salt och peppar och låt koka ytterligare 5 minuter. Mixa alltsammans med en stavmixer eller i en mixer till en slät sås.
  4. Låt såsen koka upp och lägg i gösfiléerna dubbelvikta. Låt såsen sjuda så att fisken tillagas långsamt. Smaka av med salt och peppar.

Tips

Gösen kan bytas mot annan vit fisk, till exempel hoki eller pangasius.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pulled lax med blomkålscouscous

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Spenatfyllda spättafiléer

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Laxfilé med zucchinisallad och pepparrotsyoghurt

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

Betyg
Betyg
(21)