Godismarmelad

Godismarmelad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(80)

Välj din färg och form på marmeladgodiset som du lätt gör själv.

Tillagningstid: 2 timmar
60 stycken
  • 2.5 dl vatten
  • 2 dl koncentrat av juice eller nektar
  • 4.5 dl socker
  • 4 tsk röd melatin för sylt & marmelad
  • 0.5 dl strösocker
  • karamellfärg
  • Garnering:
  • strösocker

Gör så här

  1. Koka upp vatten, koncentrerad juice eller nektar och den större mängden socker i en kastrull och koka tills sockret löst sig. Blanda melatin och resten av sockret och vispa ner lite i taget i kastrullen. Koka utan lock ca 2 minuter.
  2. Lyft kastrullen från värmen och ta bort eventuellt skum.Tillsätt ev ett par droppar karamellfärg om kraftigare färg önskas. Häll upp massan i en form med raka kanter, och ställ i kylen att stelna.Det tar 2-3 timmar.
  3. Skär marmeladen i sockerbitsstora bitar eller ta ut figurer med små pepparkaksmått. Vänd dem i socker och lägg dem glest på en bricka. Låt torka i rumstemperatur, vänd ett par gånger. Förvara i burk med bakplåtspapper mellan varven.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Godismarmelad
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 2.5 dl vatten
  • 2 dl koncentrat av juice eller nektar
  • 4.5 dl socker
  • 4 tsk röd melatin för sylt & marmelad
  • 0.5 dl strösocker
  • karamellfärg
  • Garnering:
  • strösocker

Godismarmelad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(80)

Välj din färg och form på marmeladgodiset som du lätt gör själv.

Tillagningstid: 2 timmar
60 stycken

Gör så här

  1. Koka upp vatten, koncentrerad juice eller nektar och den större mängden socker i en kastrull och koka tills sockret löst sig. Blanda melatin och resten av sockret och vispa ner lite i taget i kastrullen. Koka utan lock ca 2 minuter.
  2. Lyft kastrullen från värmen och ta bort eventuellt skum.Tillsätt ev ett par droppar karamellfärg om kraftigare färg önskas. Häll upp massan i en form med raka kanter, och ställ i kylen att stelna.Det tar 2-3 timmar.
  3. Skär marmeladen i sockerbitsstora bitar eller ta ut figurer med små pepparkaksmått. Vänd dem i socker och lägg dem glest på en bricka. Låt torka i rumstemperatur, vänd ett par gånger. Förvara i burk med bakplåtspapper mellan varven.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!