Godismarmelad

Godismarmelad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(80)

Välj din färg och form på marmeladgodiset som du lätt gör själv.

Tillagningstid: 2 timmar
60 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2.5 dl vatten
  • 2 dl koncentrat av juice eller nektar
  • 4.5 dl socker
  • 4 tsk röd melatin för sylt & marmelad
  • 0.5 dl strösocker
  • karamellfärg
  • Garnering:
  • strösocker

Gör så här

  1. Koka upp vatten, koncentrerad juice eller nektar och den större mängden socker i en kastrull och koka tills sockret löst sig. Blanda melatin och resten av sockret och vispa ner lite i taget i kastrullen. Koka utan lock ca 2 minuter.
  2. Lyft kastrullen från värmen och ta bort eventuellt skum.Tillsätt ev ett par droppar karamellfärg om kraftigare färg önskas. Häll upp massan i en form med raka kanter, och ställ i kylen att stelna.Det tar 2-3 timmar.
  3. Skär marmeladen i sockerbitsstora bitar eller ta ut figurer med små pepparkaksmått. Vänd dem i socker och lägg dem glest på en bricka. Låt torka i rumstemperatur, vänd ett par gånger. Förvara i burk med bakplåtspapper mellan varven.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(76)
Spara recept

Nötbräck med torkad frukt

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Black bean muffins med apelsinfrosting

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Morotscupcakes med philadelphiatopping

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Snabba jullimpan med frukt och nötter

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Morotsmuffins med glasyr och strössel

Betyg
Betyg
(98)
Godismarmelad
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 2.5 dl vatten
  • 2 dl koncentrat av juice eller nektar
  • 4.5 dl socker
  • 4 tsk röd melatin för sylt & marmelad
  • 0.5 dl strösocker
  • karamellfärg
  • Garnering:
  • strösocker

Godismarmelad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(80)

Välj din färg och form på marmeladgodiset som du lätt gör själv.

Tillagningstid: 2 timmar
60 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vatten, koncentrerad juice eller nektar och den större mängden socker i en kastrull och koka tills sockret löst sig. Blanda melatin och resten av sockret och vispa ner lite i taget i kastrullen. Koka utan lock ca 2 minuter.
  2. Lyft kastrullen från värmen och ta bort eventuellt skum.Tillsätt ev ett par droppar karamellfärg om kraftigare färg önskas. Häll upp massan i en form med raka kanter, och ställ i kylen att stelna.Det tar 2-3 timmar.
  3. Skär marmeladen i sockerbitsstora bitar eller ta ut figurer med små pepparkaksmått. Vänd dem i socker och lägg dem glest på en bricka. Låt torka i rumstemperatur, vänd ett par gånger. Förvara i burk med bakplåtspapper mellan varven.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(76)
Spara recept

Nötbräck med torkad frukt

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Black bean muffins med apelsinfrosting

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Morotscupcakes med philadelphiatopping

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Snabba jullimpan med frukt och nötter

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Morotsmuffins med glasyr och strössel

Betyg
Betyg
(98)