
Godismarmelad
Betyg (1-5):
Välj din färg och form på marmeladgodiset som du lätt gör själv.
Tillagningstid: 2 timmar
60 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (7)
- 2.5 dl vatten
- 2 dl koncentrat av juice eller nektar
- 4.5 dl socker
- 4 tsk röd melatin för sylt & marmelad
- 0.5 dl strösocker
- karamellfärg
- Garnering:
- strösocker
Gör så här
- Koka upp vatten, koncentrerad juice eller nektar och den större mängden socker i en kastrull och koka tills sockret löst sig. Blanda melatin och resten av sockret och vispa ner lite i taget i kastrullen. Koka utan lock ca 2 minuter.
- Lyft kastrullen från värmen och ta bort eventuellt skum.Tillsätt ev ett par droppar karamellfärg om kraftigare färg önskas. Häll upp massan i en form med raka kanter, och ställ i kylen att stelna.Det tar 2-3 timmar.
- Skär marmeladen i sockerbitsstora bitar eller ta ut figurer med små pepparkaksmått. Vänd dem i socker och lägg dem glest på en bricka. Låt torka i rumstemperatur, vänd ett par gånger. Förvara i burk med bakplåtspapper mellan varven.
Liknande recept
Godismarmelad
Betyg (1-5):
Välj din färg och form på marmeladgodiset som du lätt gör själv.
Tillagningstid: 2 timmar
60 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka upp vatten, koncentrerad juice eller nektar och den större mängden socker i en kastrull och koka tills sockret löst sig. Blanda melatin och resten av sockret och vispa ner lite i taget i kastrullen. Koka utan lock ca 2 minuter.
- Lyft kastrullen från värmen och ta bort eventuellt skum.Tillsätt ev ett par droppar karamellfärg om kraftigare färg önskas. Häll upp massan i en form med raka kanter, och ställ i kylen att stelna.Det tar 2-3 timmar.
- Skär marmeladen i sockerbitsstora bitar eller ta ut figurer med små pepparkaksmått. Vänd dem i socker och lägg dem glest på en bricka. Låt torka i rumstemperatur, vänd ett par gånger. Förvara i burk med bakplåtspapper mellan varven.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!