Godismarmelad

Betyg (1-5):
2.9 (80 betyg)

Välj din färg och form på marmeladgodiset som du lätt gör själv.

Tillagningstid: 2 timmar
60 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 2.5 dl vatten
  • 2 dl koncentrat av juice eller nektar
  • 4.5 dl socker
  • 4 tsk röd melatin för sylt & marmelad
  • 0.5 dl strösocker
  • karamellfärg
  • Garnering:
  • strösocker

Gör så här

  1. Koka upp vatten, koncentrerad juice eller nektar och den större mängden socker i en kastrull och koka tills sockret löst sig. Blanda melatin och resten av sockret och vispa ner lite i taget i kastrullen. Koka utan lock ca 2 minuter.
  2. Lyft kastrullen från värmen och ta bort eventuellt skum.Tillsätt ev ett par droppar karamellfärg om kraftigare färg önskas. Häll upp massan i en form med raka kanter, och ställ i kylen att stelna.Det tar 2-3 timmar.
  3. Skär marmeladen i sockerbitsstora bitar eller ta ut figurer med små pepparkaksmått. Vänd dem i socker och lägg dem glest på en bricka. Låt torka i rumstemperatur, vänd ett par gånger. Förvara i burk med bakplåtspapper mellan varven.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Dubbel chokladkola med flingsalt

(22)

Snabba jullimpan med frukt och nötter

(19)

Morotscupcakes med philadelphiatopping

(13)

Morotsmuffins med glasyr och strössel

(88)

Vit chokladtryffel

(36)

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

(67)

Lingon- och marängpaj

(4)

Pepparkaksmuffins med ädelosttopping

(9)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 2.5 dl vatten
  • 2 dl koncentrat av juice eller nektar
  • 4.5 dl socker
  • 4 tsk röd melatin för sylt & marmelad
  • 0.5 dl strösocker
  • karamellfärg
  • Garnering:
  • strösocker

Godismarmelad

Betyg (1-5):
2.9 (80 betyg)

Välj din färg och form på marmeladgodiset som du lätt gör själv.

Tillagningstid: 2 timmar
60 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vatten, koncentrerad juice eller nektar och den större mängden socker i en kastrull och koka tills sockret löst sig. Blanda melatin och resten av sockret och vispa ner lite i taget i kastrullen. Koka utan lock ca 2 minuter.
  2. Lyft kastrullen från värmen och ta bort eventuellt skum.Tillsätt ev ett par droppar karamellfärg om kraftigare färg önskas. Häll upp massan i en form med raka kanter, och ställ i kylen att stelna.Det tar 2-3 timmar.
  3. Skär marmeladen i sockerbitsstora bitar eller ta ut figurer med små pepparkaksmått. Vänd dem i socker och lägg dem glest på en bricka. Låt torka i rumstemperatur, vänd ett par gånger. Förvara i burk med bakplåtspapper mellan varven.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Dubbel chokladkola med flingsalt

(22)

Snabba jullimpan med frukt och nötter

(19)

Morotscupcakes med philadelphiatopping

(13)

Morotsmuffins med glasyr och strössel

(88)

Vit chokladtryffel

(36)

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

(67)

Lingon- och marängpaj

(4)

Pepparkaksmuffins med ädelosttopping

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies