Gnocchi med tomater och syrligt brynt smör

Betyg (1-5):
3.75 (4 betyg)

Hemgjord pasta med potatis, fräscht och gott med tomater och parmesanost.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 450 g kokt skalad potatis i bitar
  • 2 äggulor
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1.5 dl finriven parmesanost
  • 1 dl hackad basilika
  • 0.5 dl vetemjöl till bakbordet
  • Syrligt brynt smör:
  • 100 g smör
  • 1 skivad vitlöksklyfta
  • 1 msk ättiksprit (12 %)
  • Till servering:
  • 250 g tomater
  • nymalen svartpeppar
  • 1 dl basilikablad
  • 0.5 dl riven parmesanost

Gör så här

  1. Koka upp en kastrull med lätt saltat vatten.
  2. Pressa den kokta potatisen i en bunke. Häll i resten av ingredienserna och blanda till en jämn smet. Tillsätt mer mjöl om smeten är för kladdig.
  3. Forma degen till en lång rulle och skär i ca 1 cm tjocka skivor. Tryck till gnocchi-skivorna med en mjölad tumme och lägg ner dem, några åt gången, i det kokande vattnet. När det flyter upp till ytan är de klara. Lyft upp gnocchin med en hålslev och lägg på ett fat.

Syrligt brynt smör

  1. Bryn smör i en stekpanna. Tillsätt vitlök och ättiksprit och låt bryna med i ytterligare 1 min.

Vid servering

  1. Skiva tomaterna och fördela dem på tallrikar. Lägg den nykokta gnocchin på tomaterna. Ringla smöret över gnocchin och dra ett par varv med pepparkvarnen. Toppa med ett par basilikablad och riven parmesanost. Servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



erika

2013-12-31

NEJ det blir typ värsta kroppkakorna och smakar jättelite näe jag är besviken!!!!!

Liknande recept

Grillad entrecôte på grön kålsalladsbädd

(2)

Gulasch med bönor

(23)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Kalkon med sötpotatis och gurkyoghurt

(4)

Tonfisksallad med vaxbönor, ägg och limevinägrett

(4)

Örtfrittata

(2)

Grillad potatis med tzatziki

(2)

Färsbiffar med tomatsalsa och rotfruktsgratäng

(8)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 450 g kokt skalad potatis i bitar
  • 2 äggulor
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1.5 dl finriven parmesanost
  • 1 dl hackad basilika
  • 0.5 dl vetemjöl till bakbordet
  • Syrligt brynt smör:
  • 100 g smör
  • 1 skivad vitlöksklyfta
  • 1 msk ättiksprit (12 %)
  • Till servering:
  • 250 g tomater
  • nymalen svartpeppar
  • 1 dl basilikablad
  • 0.5 dl riven parmesanost

Gnocchi med tomater och syrligt brynt smör

Betyg (1-5):
3.75 (4 betyg)

Hemgjord pasta med potatis, fräscht och gott med tomater och parmesanost.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp en kastrull med lätt saltat vatten.
  2. Pressa den kokta potatisen i en bunke. Häll i resten av ingredienserna och blanda till en jämn smet. Tillsätt mer mjöl om smeten är för kladdig.
  3. Forma degen till en lång rulle och skär i ca 1 cm tjocka skivor. Tryck till gnocchi-skivorna med en mjölad tumme och lägg ner dem, några åt gången, i det kokande vattnet. När det flyter upp till ytan är de klara. Lyft upp gnocchin med en hålslev och lägg på ett fat.

Syrligt brynt smör

  1. Bryn smör i en stekpanna. Tillsätt vitlök och ättiksprit och låt bryna med i ytterligare 1 min.

Vid servering

  1. Skiva tomaterna och fördela dem på tallrikar. Lägg den nykokta gnocchin på tomaterna. Ringla smöret över gnocchin och dra ett par varv med pepparkvarnen. Toppa med ett par basilikablad och riven parmesanost. Servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



erika

2013-12-31

NEJ det blir typ värsta kroppkakorna och smakar jättelite näe jag är besviken!!!!!

Liknande recept

Grillad entrecôte på grön kålsalladsbädd

(2)

Gulasch med bönor

(23)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Kalkon med sötpotatis och gurkyoghurt

(4)

Tonfisksallad med vaxbönor, ägg och limevinägrett

(4)

Örtfrittata

(2)

Grillad potatis med tzatziki

(2)

Färsbiffar med tomatsalsa och rotfruktsgratäng

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies