Gnocchi med pestohack

Betyg (1-5):
3.78 (92 betyg)

Färsk gnocchi av potatis stekt i vitlök och smör. Tillsammans med basilika, parmesan och rostade pinjenötter blir det en riktig festmåltid, på bara 10 minuter!

Tillagningstid: 10 minuter
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 60 g pinjenötter
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 800 g färsk gnocchi av potatis
  • 4 dl hackad färsk basilika
  • 100 g riven parmesanost

Gör så här

  1. Använd en rymlig stekpanna eller wok. Rosta pinjefröna cirka 2 minuter och lägg dem åt sidan. Hetta upp olivolja och smör, tillsätt vitlök och gnocchi. Stek i 5-8 minuter under omrörning tills de fått fin färg.
  2. Vänd ner basilika, pinjefrön och parmesanost.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Benny

2018-07-21

Att jag skulle betala 10000:- för lagrad parmesan blev ju lite av en chock när jag gick till kassan. Styr upp köpbara recept-algoritmen, tack.

Kristoffer

2016-01-28

Gott och enkelt recept som funkar för hela familjen. Tillsatte lite ärtor och två nävar körsbärstomater för lite extra färg, smak och näring.

Sara

2014-06-10

Om jag använder köpt gnocchi ska den alltså inte förkokas, utan bara tillagas genom att stekas?

Ninna/webbredaktionen

2012-01-30

Koka den först och stek den sedan. 2 dl hackad basilika räcker gott men vill man ha mer är det bara att öka mängden.

Britta

2012-01-29

Om jag har gjort egen gnocchi, ska jag koka den först och sen steka den eller kan jag steka den med en gång? Är det verkligen 4 dl basilika när den är hackad som behövs? Det är ju otroligt mycket! Jag hade en kruka (den vanliga storleken som finns att köpa i affären) och tyckte det räckte.

Liknande recept

One pot-pasta

(4)

Färsk pastagratäng med ädelost

(7)

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(54)

Ricottafylld pasta med tomatsås, kyckling och fetaost

(0)

Pastasallad med fylld pasta och basilika

(4)

Zucchini- och svamppasta

(7)

Vitlöksstekt gnocchi med skinka, tomat och fetaost

(32)

Spaghetti med röd färskostpesto och krispig topping

(15)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 60 g pinjenötter
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 800 g färsk gnocchi av potatis
  • 4 dl hackad färsk basilika
  • 100 g riven parmesanost

Gnocchi med pestohack

Betyg (1-5):
3.78 (92 betyg)

Färsk gnocchi av potatis stekt i vitlök och smör. Tillsammans med basilika, parmesan och rostade pinjenötter blir det en riktig festmåltid, på bara 10 minuter!

Tillagningstid: 10 minuter
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Använd en rymlig stekpanna eller wok. Rosta pinjefröna cirka 2 minuter och lägg dem åt sidan. Hetta upp olivolja och smör, tillsätt vitlök och gnocchi. Stek i 5-8 minuter under omrörning tills de fått fin färg.
  2. Vänd ner basilika, pinjefrön och parmesanost.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Benny

2018-07-21

Att jag skulle betala 10000:- för lagrad parmesan blev ju lite av en chock när jag gick till kassan. Styr upp köpbara recept-algoritmen, tack.

Kristoffer

2016-01-28

Gott och enkelt recept som funkar för hela familjen. Tillsatte lite ärtor och två nävar körsbärstomater för lite extra färg, smak och näring.

Sara

2014-06-10

Om jag använder köpt gnocchi ska den alltså inte förkokas, utan bara tillagas genom att stekas?

Ninna/webbredaktionen

2012-01-30

Koka den först och stek den sedan. 2 dl hackad basilika räcker gott men vill man ha mer är det bara att öka mängden.

Britta

2012-01-29

Om jag har gjort egen gnocchi, ska jag koka den först och sen steka den eller kan jag steka den med en gång? Är det verkligen 4 dl basilika när den är hackad som behövs? Det är ju otroligt mycket! Jag hade en kruka (den vanliga storleken som finns att köpa i affären) och tyckte det räckte.

Liknande recept

One pot-pasta

(4)

Färsk pastagratäng med ädelost

(7)

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(54)

Ricottafylld pasta med tomatsås, kyckling och fetaost

(0)

Pastasallad med fylld pasta och basilika

(4)

Zucchini- och svamppasta

(7)

Vitlöksstekt gnocchi med skinka, tomat och fetaost

(32)

Spaghetti med röd färskostpesto och krispig topping

(15)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies