
Gnocchi med pestohack
Färsk gnocchi av potatis stekt i vitlök och smör. Tillsammans med basilika, parmesan och rostade pinjenötter blir det en riktig festmåltid, på bara 10 minuter!
- 60 g pinjenötter
- 2 msk olivolja
- 2 msk smör
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 800 g färsk gnocchi av potatis
- 4 dl hackad färsk basilika
- 100 g riven parmesanost
Gör så här
- Använd en rymlig stekpanna eller wok. Rosta pinjefröna cirka 2 minuter och lägg dem åt sidan. Hetta upp olivolja och smör, tillsätt vitlök och gnocchi. Stek i 5-8 minuter under omrörning tills de fått fin färg.
- Vänd ner basilika, pinjefrön och parmesanost.
Liknande recept
Gnocchi med pestohack
Färsk gnocchi av potatis stekt i vitlök och smör. Tillsammans med basilika, parmesan och rostade pinjenötter blir det en riktig festmåltid, på bara 10 minuter!
Gör så här
- Använd en rymlig stekpanna eller wok. Rosta pinjefröna cirka 2 minuter och lägg dem åt sidan. Hetta upp olivolja och smör, tillsätt vitlök och gnocchi. Stek i 5-8 minuter under omrörning tills de fått fin färg.
- Vänd ner basilika, pinjefrön och parmesanost.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2018-07-21
Att jag skulle betala 10000:- för lagrad parmesan blev ju lite av en chock när jag gick till kassan. Styr upp köpbara recept-algoritmen, tack.
2016-01-28
Gott och enkelt recept som funkar för hela familjen. Tillsatte lite ärtor och två nävar körsbärstomater för lite extra färg, smak och näring.
2014-06-10
Om jag använder köpt gnocchi ska den alltså inte förkokas, utan bara tillagas genom att stekas?
2012-01-30
Koka den först och stek den sedan. 2 dl hackad basilika räcker gott men vill man ha mer är det bara att öka mängden.
2012-01-29
Om jag har gjort egen gnocchi, ska jag koka den först och sen steka den eller kan jag steka den med en gång? Är det verkligen 4 dl basilika när den är hackad som behövs? Det är ju otroligt mycket! Jag hade en kruka (den vanliga storleken som finns att köpa i affären) och tyckte det räckte.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Benny
2018-07-21
Att jag skulle betala 10000:- för lagrad parmesan blev ju lite av en chock när jag gick till kassan. Styr upp köpbara recept-algoritmen, tack.
Kristoffer
2016-01-28
Gott och enkelt recept som funkar för hela familjen. Tillsatte lite ärtor och två nävar körsbärstomater för lite extra färg, smak och näring.
Sara
2014-06-10
Om jag använder köpt gnocchi ska den alltså inte förkokas, utan bara tillagas genom att stekas?
Ninna/webbredaktionen
2012-01-30
Koka den först och stek den sedan. 2 dl hackad basilika räcker gott men vill man ha mer är det bara att öka mängden.
Britta
2012-01-29
Om jag har gjort egen gnocchi, ska jag koka den först och sen steka den eller kan jag steka den med en gång? Är det verkligen 4 dl basilika när den är hackad som behövs? Det är ju otroligt mycket! Jag hade en kruka (den vanliga storleken som finns att köpa i affären) och tyckte det räckte.