
Gnocchi med mozzarella och stekt blomkål
Betyg (1-5):
En italiensk skördetallrik med vitlöksfräst gnocchi, blomkål, svartrot och brysselkål som toppas med tomater och mozzarella. Recept av Karolina Sparring.
Tillagningstid: 35 min
4 portioner
- 500 g Färsk gnocchi
- 1 liten blomkål, gärna med blast
- 200 g svartrot
- 8 brysselkål
- 0.5 dl olivolja
- 0.5 citron, finrivet skal och pressad saft
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 200 g körsbärstomater
- 250 g mozzarella
- flingsalt
Gör så här
- Lägg gnocchin i en skål med kallt vatten. Plocka blasten från blomkålen och spara den. Skiva blomkålsbuketterna tunt.
- Skala svartroten under rinnande vatten, skär i 3 cm bitar och lägg i kallt vatten. Plocka bladen på brysselkålen och lägg i kallt vatten. (Skär ev mittbitarna i tunna skivor om bladen är svåra att plocka och stek med blomkålen.)
- Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Stek först svartroten på hög värme tills den fått fin färg. Lägg över i en skål.
- Stek sedan blomkålsblasten och blomkålen på samma sätt. Lägg i skålen och tillsätt brysselkålsbladen, finrivet citronskal och flingsalt.
- Häll av gnocchin och låt den rinna av. Hetta upp olivolja i stekpannan och stek gnocchin tills den fått fin färg. Tillsätt vitlök mot slutet av stektiden.
- Varva råstekta grönsaker och gnocchi på ett fat. Toppa med halverade tomater och mozzarella bruten på hälften. Ringla över extra olivolja och pressa över citronsaften.
Gnocchi med mozzarella och stekt blomkål
Betyg (1-5):
En italiensk skördetallrik med vitlöksfräst gnocchi, blomkål, svartrot och brysselkål som toppas med tomater och mozzarella. Recept av Karolina Sparring.
Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Gör så här
- Lägg gnocchin i en skål med kallt vatten. Plocka blasten från blomkålen och spara den. Skiva blomkålsbuketterna tunt.
- Skala svartroten under rinnande vatten, skär i 3 cm bitar och lägg i kallt vatten. Plocka bladen på brysselkålen och lägg i kallt vatten. (Skär ev mittbitarna i tunna skivor om bladen är svåra att plocka och stek med blomkålen.)
- Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Stek först svartroten på hög värme tills den fått fin färg. Lägg över i en skål.
- Stek sedan blomkålsblasten och blomkålen på samma sätt. Lägg i skålen och tillsätt brysselkålsbladen, finrivet citronskal och flingsalt.
- Häll av gnocchin och låt den rinna av. Hetta upp olivolja i stekpannan och stek gnocchin tills den fått fin färg. Tillsätt vitlök mot slutet av stektiden.
- Varva råstekta grönsaker och gnocchi på ett fat. Toppa med halverade tomater och mozzarella bruten på hälften. Ringla över extra olivolja och pressa över citronsaften.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-09-09
Mina barn gillar inte blomkål men jag stekte lite morötter och slängde i lite sojabönor och lite babyspenat på slutet istället, det blev toppen!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Johan
2020-09-09
Mina barn gillar inte blomkål men jag stekte lite morötter och slängde i lite sojabönor och lite babyspenat på slutet istället, det blev toppen!