Gnocchi med brynt smör, salvia och citron

Gnocchi med brynt smör, salvia och citron

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Stekt krispig gnocchi som blandas med brynt smör, färsk salvia och citron och toppas med parmesanost. Så enkelt och så gott!

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g Färsk gnocchi
  • 100 g smör
  • 1 dl färsk salvia
  • 0.5 citron, skal och saft
  • salt och svartpeppar
  • 2 dl finriven parmesanost

Gör så här

  1. Koka gnocchin enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp 25 g smör i en stekpanna.
  2. Stek gnocchin tills den är krispig och har fått fin färg.
  3. Tillsätt salviabladen i slutet. Riv över citronskal (endast det gula) och pressa över citronsaft.
  4. Salta och peppra. Smält resten av smöret i en kastrull och bryn det under omrörning tills det är gyllenbrunt och doftar nötigt. Servera gnocchin med det brynta smöret och parmesanost.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jesper

2021-09-22

Nästa gång ska jag ta mer salvia, mindre brynt smör och framförallt mindre citronjuice! Kanske mer citronskal istället.

Gnocchi med brynt smör, salvia och citron
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 500 g Färsk gnocchi
  • 100 g smör
  • 1 dl färsk salvia
  • 0.5 citron, skal och saft
  • salt och svartpeppar
  • 2 dl finriven parmesanost

Gnocchi med brynt smör, salvia och citron

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Stekt krispig gnocchi som blandas med brynt smör, färsk salvia och citron och toppas med parmesanost. Så enkelt och så gott!

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka gnocchin enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp 25 g smör i en stekpanna.
  2. Stek gnocchin tills den är krispig och har fått fin färg.
  3. Tillsätt salviabladen i slutet. Riv över citronskal (endast det gula) och pressa över citronsaft.
  4. Salta och peppra. Smält resten av smöret i en kastrull och bryn det under omrörning tills det är gyllenbrunt och doftar nötigt. Servera gnocchin med det brynta smöret och parmesanost.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jesper

2021-09-22

Nästa gång ska jag ta mer salvia, mindre brynt smör och framförallt mindre citronjuice! Kanske mer citronskal istället.