Glutenfritt morots- och linfröbröd

Betyg (1-5):
2.46 (24 betyg)

Nyttiga och goda små bröd, perfekta till söndagsbrunchen

Tillagningstid: 2 timmar 20 minuter
Ugnstemperatur:225-175º
24 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 50 g smör, eller margarin
  • 1 liter vatten
  • 50 g jäst
  • 1 msk hel kummin, anis och/eller fänkål
  • 5 dl boveteflingor, eller hirsflingor
  • 2 dl rivna morötter
  • 1 dl linfrön
  • 14 dl ljus glutenfri mjölmix
  • 2 msk smör, till formarna

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull och häll i vattnet. Låt degspadet bli ljummet (ca 37 grader). Rör ut jästen med degspadet i en bunke.
  2. Stöt kryddorna i en mortel och tillsätt dem, salt, bovete- eller hirsflingor, morötter, linfrö och mjölmix. Rör ihop allt till en kladdig deg. Jäs under bakduk cirka 45 minuter.
  3. Fördela degen i smorda muffinsplåtar och jäs ytterligare 45 minuter. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Vänd ur bröden ur formarna och grädda ytterligare cirka 5 minuter upp och ner.

Tips

Om du vill kan dessa småbröd göras till hela limpor. Dessa stora bröd gräddas i bakformar, 40-45 minuter i 175 grader.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-09-30

Hej Karin! Det blir 24 st bröd av detta recept, 9 st står för antalet ingredienser som ingår i receptet. Lycka till!

Karin

2019-09-23

Blir det 9st eller 24st? Det står två olika antal i receptet.

Liknande recept

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella

(44)

Mango passion smoothie

(8)

Kycklingmackor caesar-style

(9)

Vattenmelonsoppa

(0)

Jordgubbssmoothie

(96)

Frasvåfflor

(123)

Bananpannkakor

(33)

Matmuffins med morötter och fetaost

(5)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 50 g smör, eller margarin
  • 1 liter vatten
  • 50 g jäst
  • 1 msk hel kummin, anis och/eller fänkål
  • 5 dl boveteflingor, eller hirsflingor
  • 2 dl rivna morötter
  • 1 dl linfrön
  • 14 dl ljus glutenfri mjölmix
  • 2 msk smör, till formarna

Glutenfritt morots- och linfröbröd

Betyg (1-5):
2.46 (24 betyg)

Nyttiga och goda små bröd, perfekta till söndagsbrunchen

Tillagningstid: 2 timmar 20 minuter
Ugnstemperatur:225-175º
24 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull och häll i vattnet. Låt degspadet bli ljummet (ca 37 grader). Rör ut jästen med degspadet i en bunke.
  2. Stöt kryddorna i en mortel och tillsätt dem, salt, bovete- eller hirsflingor, morötter, linfrö och mjölmix. Rör ihop allt till en kladdig deg. Jäs under bakduk cirka 45 minuter.
  3. Fördela degen i smorda muffinsplåtar och jäs ytterligare 45 minuter. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Vänd ur bröden ur formarna och grädda ytterligare cirka 5 minuter upp och ner.

Tips

Om du vill kan dessa småbröd göras till hela limpor. Dessa stora bröd gräddas i bakformar, 40-45 minuter i 175 grader.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-09-30

Hej Karin! Det blir 24 st bröd av detta recept, 9 st står för antalet ingredienser som ingår i receptet. Lycka till!

Karin

2019-09-23

Blir det 9st eller 24st? Det står två olika antal i receptet.

Liknande recept

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella

(44)

Mango passion smoothie

(8)

Kycklingmackor caesar-style

(9)

Vattenmelonsoppa

(0)

Jordgubbssmoothie

(96)

Frasvåfflor

(123)

Bananpannkakor

(33)

Matmuffins med morötter och fetaost

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies