Glutenfritt fröknäcke

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Glutenfritt fröknäcke med solroskärnor, pumpakärnor, linfrön och sesamfrön. Supergott och enkelt att baka. Recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 20 min + 1 tim 30 min i ugn
Ugnstemperatur:150º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 dl solroskärnor
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl sesamfrön
  • 0.5 dl hela linfrön
  • 2 dl majsmjöl eller bovetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk fänkålsfrön, grovt mortlade
  • 2 dl kokhett vatten
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Blanda kärnor, frön, mjöl, salt och fänkålsfrön.
  2. Tillsätt vattnet och rör ihop till en smet. Låt stå 10 min.
  3. Bred ut smeten så tunt som möjligt på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Strö över flingsalt och grädda mitt i ugnen ca 1 tim. Stäng av ugnsvärmen och låt brödet stå kvar och torka på eftervärmen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lina

2021-03-30

Ett gott bröd som inte går sönder lätt..

Liknande recept

Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kronärtskocksröra med parmesan

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Baguette med yoghurt

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Rödgrön caesar coleslaw

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Frasig minipizza

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Morotsmuffins med glasyr och strössel

Betyg
Betyg
(98)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1.5 dl solroskärnor
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl sesamfrön
  • 0.5 dl hela linfrön
  • 2 dl majsmjöl eller bovetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk fänkålsfrön, grovt mortlade
  • 2 dl kokhett vatten
  • 1 tsk flingsalt

Glutenfritt fröknäcke

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Glutenfritt fröknäcke med solroskärnor, pumpakärnor, linfrön och sesamfrön. Supergott och enkelt att baka. Recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 20 min + 1 tim 30 min i ugn
Ugnstemperatur:150º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda kärnor, frön, mjöl, salt och fänkålsfrön.
  2. Tillsätt vattnet och rör ihop till en smet. Låt stå 10 min.
  3. Bred ut smeten så tunt som möjligt på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Strö över flingsalt och grädda mitt i ugnen ca 1 tim. Stäng av ugnsvärmen och låt brödet stå kvar och torka på eftervärmen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lina

2021-03-30

Ett gott bröd som inte går sönder lätt..

Liknande recept

Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kronärtskocksröra med parmesan

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Baguette med yoghurt

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Rödgrön caesar coleslaw

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Frasig minipizza

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Morotsmuffins med glasyr och strössel

Betyg
Betyg
(98)