
Glutenfria våfflor
Betyg (1-5):
Enkelt recept på glutenfria våfflor som är lätta och frasiga och blir extra goda om du rör ihop en egen jordgubbssylt!
Tillagningstid: 30 min
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 3 dl vispgrädde
- 1 dl kallt vatten
- 2 ägg
- 3 dl majsstärkelse
- 2 tsk bakpulver
- 0.5 tsk salt
- Till servering:
- 225 g frysta jordgubbar, lätt tinade
- 1 lime, finrivet skal (endast det gröna)
- 0.5 dl florsocker
- 2 dl vispgrädde
Gör så här
- Vispa lätt ihop grädde, vatten och ägg. Tillsätt alla torra ingredienser och rör om till en jämn smet.
- Rör ihop jordgubbarna med limeskal och florsocker. Vispa grädden fluffig.
- Hetta upp våffeljärnet och grädda våfflorna till fin färg. Servera våfflorna direkt med de rårörda jordgubbarna och grädden.
Servering
Garnera med pudrat florsocker och citronmeliss.
Glutenfria våfflor
Betyg (1-5):
Enkelt recept på glutenfria våfflor som är lätta och frasiga och blir extra goda om du rör ihop en egen jordgubbssylt!
Tillagningstid: 30 min
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Vispa lätt ihop grädde, vatten och ägg. Tillsätt alla torra ingredienser och rör om till en jämn smet.
- Rör ihop jordgubbarna med limeskal och florsocker. Vispa grädden fluffig.
- Hetta upp våffeljärnet och grädda våfflorna till fin färg. Servera våfflorna direkt med de rårörda jordgubbarna och grädden.
Servering
Garnera med pudrat florsocker och citronmeliss.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!