Glutenfria våfflor
  • Tid 30 min

Glutenfria våfflor

4.29 (7 betyg)

Testa att göra glutenfria våfflor nästa gång du är i farten att grädda våfflor. De är lätta och frasiga och blir extra goda om du rör ihop en egen jordgubbssylt!

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 10

Ingredienser

6 stycken
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl kallt vatten
  • 2 ägg
  • 3 dl majsstärkelse
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
Till servering:
  • 225 g frysta jordgubbar, lätt tinade
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna)
  • 0.5 dl florsocker
  • 2 dl vispgrädde
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Vispa lätt ihop grädde, vatten och ägg. Tillsätt alla torra ingredienser och rör om till en jämn smet.

  2. 2

    Rör ihop jordgubbarna med limeskal och florsocker. Vispa grädden fluffig.

  3. 3

    Hetta upp våffeljärnet och grädda våfflorna till fin färg. Servera våfflorna direkt med de rårörda jordgubbarna och grädden.

Servering

Garnera med pudrat florsocker och citronmeliss.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar