Glutenfria våfflor

Glutenfria våfflor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Enkelt recept på glutenfria våfflor som är lätta och frasiga och blir extra goda om du rör ihop en egen jordgubbssylt!

Tillagningstid: 30 min
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl kallt vatten
  • 2 ägg
  • 3 dl majsstärkelse
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 225 g frysta jordgubbar, lätt tinade
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna)
  • 0.5 dl florsocker
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Vispa lätt ihop grädde, vatten och ägg. Tillsätt alla torra ingredienser och rör om till en jämn smet.
  2. Rör ihop jordgubbarna med limeskal och florsocker. Vispa grädden fluffig.
  3. Hetta upp våffeljärnet och grädda våfflorna till fin färg. Servera våfflorna direkt med de rårörda jordgubbarna och grädden.

Servering

Garnera med pudrat florsocker och citronmeliss.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Glutenfria våfflor
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl kallt vatten
  • 2 ägg
  • 3 dl majsstärkelse
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 225 g frysta jordgubbar, lätt tinade
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna)
  • 0.5 dl florsocker
  • 2 dl vispgrädde

Glutenfria våfflor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Enkelt recept på glutenfria våfflor som är lätta och frasiga och blir extra goda om du rör ihop en egen jordgubbssylt!

Tillagningstid: 30 min
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa lätt ihop grädde, vatten och ägg. Tillsätt alla torra ingredienser och rör om till en jämn smet.
  2. Rör ihop jordgubbarna med limeskal och florsocker. Vispa grädden fluffig.
  3. Hetta upp våffeljärnet och grädda våfflorna till fin färg. Servera våfflorna direkt med de rårörda jordgubbarna och grädden.

Servering

Garnera med pudrat florsocker och citronmeliss.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!