Glutenfri tårtbotten
  • Tid 45 min
  • Ugn 175º

Glutenfri tårtbotten

2.09 (64 betyg)

Överraska med en tårta för alla, även allergikern.

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 7
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

12 portioner
  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl glutenfri mjölmix
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
Till formen:
  • 0.5 dl glutenfritt ströbröd
  • 1 msk smör eller margarin
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Smörj och bröa en rund slät form. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjölmix och bakpulver. Rör försiktigt ner det i äggskummet. Häll smeten i formen.

  2. 2

    Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 minuter. Låt kakan svalan något innan den stjälps upp.

Tål inte allt?

  1. 1

    Utan mjölk: Använg mjölkfritt margarin. Laktoslåg: Receptet är laktoslågt.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • rajaa34@gmail.com

    Glutenfritt tårtbotten