Glutenfri pizza

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Nyttigare pizza - vegetarisk och glutenfri! Pizzadeg utan jäst med morötter och palsternacka som toppas med tomatsås och mozzarella.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kruka färsk basilika
  • 0.5 dl olivolja
  • 3 dl tomatsås
  • 250 g mozzarella
  • 0.5 dl pinjenötter, torrostade
  • svartpeppar och flingsalt
  • Pizzabotten
  • 200 g morötter
  • 200 g palsternacka
  • 2 ägg
  • 1.5 dl potatismjöl
  • 50 g riven ost
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och riv morötter och palsternackor fint. Krama ur lite vätska. Blanda med resten av ingredienserna till pizzabotten.
  3. Tryck ut degen med blöta händer så tunt det går på en plåt med bakplåtspapper till fyra pizzabottnar. Förgrädda mitt i ugnen till fin färg, 10–15 min.

Topping

  1. Bred tomatsås på bottnarna och toppa med bitar av mozzarella. Grädda pizzan högre upp i ugnen ca 10 min.
  2. Mixa basilikastjälkarna och lite av bladen med olja till en örtolja. Ringla örtoljan över pizzan och toppa med basilikablad och pinjenötter. Dra ett varv med pepparkvarnen och smula över flingsalt.

Servering

Servera med en fräsch grönsallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Belugalasagne

Betyg
Betyg
(58)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Sötpotatissoppa med getost och pumpakärnor

Betyg
Betyg
(191)
Spara recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(18)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 kruka färsk basilika
  • 0.5 dl olivolja
  • 3 dl tomatsås
  • 250 g mozzarella
  • 0.5 dl pinjenötter, torrostade
  • svartpeppar och flingsalt
  • Pizzabotten
  • 200 g morötter
  • 200 g palsternacka
  • 2 ägg
  • 1.5 dl potatismjöl
  • 50 g riven ost
  • 1 tsk salt

Glutenfri pizza

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Nyttigare pizza - vegetarisk och glutenfri! Pizzadeg utan jäst med morötter och palsternacka som toppas med tomatsås och mozzarella.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och riv morötter och palsternackor fint. Krama ur lite vätska. Blanda med resten av ingredienserna till pizzabotten.
  3. Tryck ut degen med blöta händer så tunt det går på en plåt med bakplåtspapper till fyra pizzabottnar. Förgrädda mitt i ugnen till fin färg, 10–15 min.

Topping

  1. Bred tomatsås på bottnarna och toppa med bitar av mozzarella. Grädda pizzan högre upp i ugnen ca 10 min.
  2. Mixa basilikastjälkarna och lite av bladen med olja till en örtolja. Ringla örtoljan över pizzan och toppa med basilikablad och pinjenötter. Dra ett varv med pepparkvarnen och smula över flingsalt.

Servering

Servera med en fräsch grönsallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Belugalasagne

Betyg
Betyg
(58)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Sötpotatissoppa med getost och pumpakärnor

Betyg
Betyg
(191)
Spara recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(18)