Glutenfri filmjölkslimpa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (8 betyg)

Den här glutenfria filmjölkslimpan är sötad enbart med dadlar.

Tillagningstid: 15 min + 1 tim i ugnen
Ugnstemperatur:200º
1 bröd
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 dl kärnfria dadel (ca 75 g)
  • 5 dl filmjölk
  • 2 tsk brödkummin
  • 1 tsk salt
  • 6 dl glutenfri mjölmix (ca 300 g)
  • 2 dl glutenfria havregryn
  • 0.5 dl linfrön
  • 2.5 tsk bikarbonat

Gör så här

  1. Mixa dadlarna med 2 dl av filmjölken till en slät smet. Blanda ihop med resterande filmjölk, kummin och salt i en bunke. Blanda de torra ingredienserna och rör ner det i filen.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en brödform som rymmer 1 ½ liter. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen till en innertemperatur på 98°, ca 1 tim. Täck brödet med lite folie om det får för mycket färg på slutet.
  3. Ta brödet ur formen och låt svalna lite innan pappret också tas bort. Låt svalna helt invirad i handduk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2018-11-14

Anette: Hej! Ugnstemperaturen har visst trillat bort, 200 grader ska det vara. Lycka till med baket! /Elsa, webbredaktör

Anette

2018-11-12

Ugnstemperatur??

Liknande recept

Spara recept

Vörtlimpor

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Snabba lingonlimpan

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Scones med yoghurt

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Glutenfri majslimpa med pumpakärnor

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Dinkelscones

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Våfflor utan ägg

Betyg
Betyg
(116)
Spara recept

Pridefestival i glas

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Siktkaka

Betyg
Betyg
(19)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 dl kärnfria dadel (ca 75 g)
  • 5 dl filmjölk
  • 2 tsk brödkummin
  • 1 tsk salt
  • 6 dl glutenfri mjölmix (ca 300 g)
  • 2 dl glutenfria havregryn
  • 0.5 dl linfrön
  • 2.5 tsk bikarbonat

Glutenfri filmjölkslimpa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (8 betyg)

Den här glutenfria filmjölkslimpan är sötad enbart med dadlar.

Tillagningstid: 15 min + 1 tim i ugnen
Ugnstemperatur:200º
1 bröd
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa dadlarna med 2 dl av filmjölken till en slät smet. Blanda ihop med resterande filmjölk, kummin och salt i en bunke. Blanda de torra ingredienserna och rör ner det i filen.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en brödform som rymmer 1 ½ liter. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen till en innertemperatur på 98°, ca 1 tim. Täck brödet med lite folie om det får för mycket färg på slutet.
  3. Ta brödet ur formen och låt svalna lite innan pappret också tas bort. Låt svalna helt invirad i handduk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2018-11-14

Anette: Hej! Ugnstemperaturen har visst trillat bort, 200 grader ska det vara. Lycka till med baket! /Elsa, webbredaktör

Anette

2018-11-12

Ugnstemperatur??

Liknande recept

Spara recept

Vörtlimpor

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Snabba lingonlimpan

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Scones med yoghurt

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Glutenfri majslimpa med pumpakärnor

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Dinkelscones

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Våfflor utan ägg

Betyg
Betyg
(116)
Spara recept

Pridefestival i glas

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Siktkaka

Betyg
Betyg
(19)