Glutenfri filmjölkslimpa

Betyg (1-5):
3 (4 betyg)

Den här glutenfria filmjölkslimpan är sötad enbart med dadlar.

Tillagningstid: 15 min + 1 tim i ugnen
Ugnstemperatur:200º
1 bröd
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 st
  • 1 dl kärnfria dadel (ca 75 g)
  • 5 dl filmjölk
  • 2 tsk brödkummin
  • 1 tsk salt
  • 6 dl glutenfri mjölmix (ca 300 g)
  • 2 dl glutenfria havregryn
  • 0.5 dl linfrön
  • 2.5 tsk bikarbonat

Gör så här

  1. Mixa dadlarna med 2 dl av filmjölken till en slät smet. Blanda ihop med resterande filmjölk, kummin och salt i en bunke. Blanda de torra ingredienserna och rör ner det i filen.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en brödform som rymmer 1 ½ liter. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen till en innertemperatur på 98°, ca 1 tim. Täck brödet med lite folie om det får för mycket färg på slutet.
  3. Ta brödet ur formen och låt svalna lite innan pappret också tas bort. Låt svalna helt invirad i handduk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2018-11-14

Anette: Hej! Ugnstemperaturen har visst trillat bort, 200 grader ska det vara. Lycka till med baket! /Elsa, webbredaktör

Anette

2018-11-12

Ugnstemperatur??

Liknande recept

Barnens hemgjorda energi-bar - Coop

(2)

Frasvåfflor - Coop

(123)

Enkelt morotsbröd - Coop

(35)

Knäckebröd med rosmarin - Coop

(24)

Overnight oats med plommonkompott - Coop

(0)

Brytbröd med pumpa, zucchini eller morot - Coop

(13)

Bananpannkakor - Coop

(32)

Mango passion smoothie - Coop

(7)
8 st
  • Ingredienser 8 st
  • 1 dl kärnfria dadel (ca 75 g)
  • 5 dl filmjölk
  • 2 tsk brödkummin
  • 1 tsk salt
  • 6 dl glutenfri mjölmix (ca 300 g)
  • 2 dl glutenfria havregryn
  • 0.5 dl linfrön
  • 2.5 tsk bikarbonat

Glutenfri filmjölkslimpa

Betyg (1-5):
3 (4 betyg)

Den här glutenfria filmjölkslimpan är sötad enbart med dadlar.

Tillagningstid: 15 min + 1 tim i ugnen
Ugnstemperatur:200º
1 bröd
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa dadlarna med 2 dl av filmjölken till en slät smet. Blanda ihop med resterande filmjölk, kummin och salt i en bunke. Blanda de torra ingredienserna och rör ner det i filen.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en brödform som rymmer 1 ½ liter. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen till en innertemperatur på 98°, ca 1 tim. Täck brödet med lite folie om det får för mycket färg på slutet.
  3. Ta brödet ur formen och låt svalna lite innan pappret också tas bort. Låt svalna helt invirad i handduk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2018-11-14

Anette: Hej! Ugnstemperaturen har visst trillat bort, 200 grader ska det vara. Lycka till med baket! /Elsa, webbredaktör

Anette

2018-11-12

Ugnstemperatur??

Liknande recept

Barnens hemgjorda energi-bar - Coop

(2)

Frasvåfflor - Coop

(123)

Enkelt morotsbröd - Coop

(35)

Knäckebröd med rosmarin - Coop

(24)

Overnight oats med plommonkompott - Coop

(0)

Brytbröd med pumpa, zucchini eller morot - Coop

(13)

Bananpannkakor - Coop

(32)

Mango passion smoothie - Coop

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies