Glühwein

Glühwein

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(56)

Glühwein är värmande och gott.

Tillagningstid: 10 minuter + 20 minuter att dra
6 portioner
  • 1 liter rött vin
  • 2 skivade clementiner
  • 2 kanelstänger
  • 5 kryddnejlikor
  • 1 torkat pomeransskal
  • 1 dl strösocker ev mer

Gör så här

  1. Häll vin i en kastrull, tillsätt clementinskivor, alla kryddor och värm upp. Dra av från plattan innan det börjar koka. Smaka av med socker och låt stå i 20 minuter och dra. Håll gärna vinet varmt eller hetta upp direkt innan servering.

Tips

Kan förberedas dagen innan. Lägg då alla ingredienser tillsammans att dra i rumstemperatur och hetta upp precis innan servering.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Glühwein
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 1 liter rött vin
  • 2 skivade clementiner
  • 2 kanelstänger
  • 5 kryddnejlikor
  • 1 torkat pomeransskal
  • 1 dl strösocker ev mer

Glühwein

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(56)

Glühwein är värmande och gott.

Tillagningstid: 10 minuter + 20 minuter att dra
6 portioner

Gör så här

  1. Häll vin i en kastrull, tillsätt clementinskivor, alla kryddor och värm upp. Dra av från plattan innan det börjar koka. Smaka av med socker och låt stå i 20 minuter och dra. Håll gärna vinet varmt eller hetta upp direkt innan servering.

Tips

Kan förberedas dagen innan. Lägg då alla ingredienser tillsammans att dra i rumstemperatur och hetta upp precis innan servering.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!