
Julkaka med lingon
Betyg (1-5):
En klassisk engelsk ”upp och ner-kaka” med sirap och kanelsvängda lingon.
Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 dl lingon
- 3 msk ljus sirap
- 0.5 msk kanel
- Smet:
- 2.5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 125 g rumsvarmt smör
- 1.5 dl strösocker
- 2 ägg
- 1.5 msk mjölk
- 0.5 tsk salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°.
- Smörj en sockerkaksform som rymmer ca 1,5 liter. Fördela lingon i botten av formen. Ringla över sirap och strö över kanel.
Smet
- Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt. Vispa smör och socker pösigt och tillsätt ett ägg i taget. Rör ner de torra ingredienserna och tillsätt mjölken.
- Fördela smeten över lingonen. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 min. Vänd upp kakan på ett fat.
Julkaka med lingon
Betyg (1-5):
En klassisk engelsk ”upp och ner-kaka” med sirap och kanelsvängda lingon.
Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°.
- Smörj en sockerkaksform som rymmer ca 1,5 liter. Fördela lingon i botten av formen. Ringla över sirap och strö över kanel.
Smet
- Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt. Vispa smör och socker pösigt och tillsätt ett ägg i taget. Rör ner de torra ingredienserna och tillsätt mjölken.
- Fördela smeten över lingonen. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 min. Vänd upp kakan på ett fat.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!