Julkaka med lingon

Julkaka med lingon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

En klassisk engelsk ”upp och ner-kaka” med sirap och kanelsvängda lingon.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 dl lingon
  • 3 msk ljus sirap
  • 0.5 msk kanel
  • Smet:
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1.5 msk mjölk
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smörj en sockerkaksform som rymmer ca 1,5 liter. Fördela lingon i botten av formen. Ringla över sirap och strö över kanel.

Smet

  1. Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt. Vispa smör och socker pösigt och tillsätt ett ägg i taget. Rör ner de torra ingredienserna och tillsätt mjölken.
  2. Fördela smeten över lingonen. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 min. Vänd upp kakan på ett fat.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Julkaka med lingon
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 dl lingon
  • 3 msk ljus sirap
  • 0.5 msk kanel
  • Smet:
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1.5 msk mjölk
  • 0.5 tsk salt

Julkaka med lingon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

En klassisk engelsk ”upp och ner-kaka” med sirap och kanelsvängda lingon.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smörj en sockerkaksform som rymmer ca 1,5 liter. Fördela lingon i botten av formen. Ringla över sirap och strö över kanel.

Smet

  1. Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt. Vispa smör och socker pösigt och tillsätt ett ägg i taget. Rör ner de torra ingredienserna och tillsätt mjölken.
  2. Fördela smeten över lingonen. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 min. Vänd upp kakan på ett fat.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!