För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Glöggshot

Betyg (1-5):
4.33 (3 betyg)

Variera glöggen och smaksätt den med mynta, ingefära och vanilj.

Tillagningstid: 8 timmar
9 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 flaska sött vitt vin (7,5 dl)
  • 1.5 dl konjak
  • 1 vaniljstång
  • 50 g färsk ingefära, i tunna skivor
  • 1.5 msk hela kryddnejlikor
  • 0.5 dl mynta

Gör så här

  1. Häll vin och konjak i en karaff. Dela vaniljstången på längden och gröp ur fröna. Lägg ner stång och frön, ingefära, nejlikor och myntablad i karaffen. Låt stå och dra över natten, sila sedan bort kryddorna och häll glöggen på en ny flaska.
  2. Kan serveras både kall, med isbitar i, eller varm. Lägg gärna ner lite ny mynta vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



M

2011-12-27

?

Liknande recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

(37)

Korianderdressing

(4)

Tarteletter med fänkål och kokos

(2)

Krämig koriander- och chilisill

(3)

Halstrade pilgrimsmusslor med chili

(61)

Sultanens couscous

(6)

Grahamskex med timjan och rosmarin med vispat smör

(1)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(3)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 1 flaska sött vitt vin (7,5 dl)
  • 1.5 dl konjak
  • 1 vaniljstång
  • 50 g färsk ingefära, i tunna skivor
  • 1.5 msk hela kryddnejlikor
  • 0.5 dl mynta

Glöggshot

Betyg (1-5):
4.33 (3 betyg)

Variera glöggen och smaksätt den med mynta, ingefära och vanilj.

Tillagningstid: 8 timmar
9 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Häll vin och konjak i en karaff. Dela vaniljstången på längden och gröp ur fröna. Lägg ner stång och frön, ingefära, nejlikor och myntablad i karaffen. Låt stå och dra över natten, sila sedan bort kryddorna och häll glöggen på en ny flaska.
  2. Kan serveras både kall, med isbitar i, eller varm. Lägg gärna ner lite ny mynta vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



M

2011-12-27

?

Liknande recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

(37)

Korianderdressing

(4)

Tarteletter med fänkål och kokos

(2)

Krämig koriander- och chilisill

(3)

Halstrade pilgrimsmusslor med chili

(61)

Sultanens couscous

(6)

Grahamskex med timjan och rosmarin med vispat smör

(1)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(3)