Glöggkokt fläskkarré med kanel

Betyg (1-5):
3.48 (25 betyg)

Ge fläskkarrén en härlig smak av jul genom att krydda den med glögg och kanel.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 1 kg potatis
  • 2 msk olivolja
  • 8 små steklökar
  • 600 g fläskkarré i bitar
  • 2 dl vinglögg eller alkoholfri glögg
  • 1 dl vatten
  • 1 msk soja
  • 1 kanelstång
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten, cirka 20 minuter.
  2. Hetta under tiden upp olja i en gryta eller rymlig kastrull. Bryn lök och fläskkarré cirka 5 minuter.
  3. Tillsätt glögg, vatten, soja och kanelstång. Salta och peppra. Koka under lock cirka 10 minuter.
  4. Smält smöret och vänd potatis och persilja i smöret. Servera till köttet.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria Ernfors

2012-11-10

Supergott! Ska nog satsa på att ha i lite mer grönsaker nästa gång bara.

Sonja Jinnevång

2012-10-15

Mycket gott, det här lagar jag igen!

Bertil Oresten

2011-12-12

En höjdare, med mycket smak 5 stjärnor. Ska pröva med nötkött /karré nästa gång

Liknande recept

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök

(0)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Saltimbocca med kalvfärs

(38)

Hamburgare med bostondressing

(19)

Koreanska revbensspjäll

(1)

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

(19)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(1)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 kg potatis
  • 2 msk olivolja
  • 8 små steklökar
  • 600 g fläskkarré i bitar
  • 2 dl vinglögg eller alkoholfri glögg
  • 1 dl vatten
  • 1 msk soja
  • 1 kanelstång
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • 1 tsk salt

Glöggkokt fläskkarré med kanel

Betyg (1-5):
3.48 (25 betyg)

Ge fläskkarrén en härlig smak av jul genom att krydda den med glögg och kanel.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten, cirka 20 minuter.
  2. Hetta under tiden upp olja i en gryta eller rymlig kastrull. Bryn lök och fläskkarré cirka 5 minuter.
  3. Tillsätt glögg, vatten, soja och kanelstång. Salta och peppra. Koka under lock cirka 10 minuter.
  4. Smält smöret och vänd potatis och persilja i smöret. Servera till köttet.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria Ernfors

2012-11-10

Supergott! Ska nog satsa på att ha i lite mer grönsaker nästa gång bara.

Sonja Jinnevång

2012-10-15

Mycket gott, det här lagar jag igen!

Bertil Oresten

2011-12-12

En höjdare, med mycket smak 5 stjärnor. Ska pröva med nötkött /karré nästa gång

Liknande recept

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök

(0)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Saltimbocca med kalvfärs

(38)

Hamburgare med bostondressing

(19)

Koreanska revbensspjäll

(1)

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

(19)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies