
Cidermarinerad fläskkarré
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 1 dygn 2 timmar
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1.5 kg fläskkarré med ben
- 2 skivade morötter
- 1 gul lök, i klyftor
- 7 dl äppelcider
- 1 krm peppar, efter smak
- 2 msk smör till stekning
- 1 krm salt, efter smak
- Sås:
- 3 dl hönsbuljong gjord på tärning eller fond
- 3 dl vispgrädde
- 1 krm arrowrot till redning (efter önskad konsistens)
- 1 tsk soja, efter smak
- 1 krm nymalen peppar, efter smak
- 0.5 krm salt, efter smak
- Tillbehör:
- 100 g strimlat bacon
- 3 syrliga äpplen, i klyftor
Gör så här
- Lägg kött, morötter och lök i en trång skål. Häll på cidern, täck skålen och låt stå svalt till nästa dag. Torka köttet med hushållspapper, salta och peppra. Bryn köttet i en stekpanna och flytta över till en gryta. Sila marinaden.
- Bryn morötterna och löken i stekpannan och lägg i grytan. Slå på av cidern till hälften upp på köttet. Sjud under lock, ca 1,5 timme, tills köttet känns mört.
- Tag upp köttet och håll det varmt. (Spara skyn.) Skär bort benet och skiva köttet innan servering.
- Sila skyn i en kastrull, häll på buljongen och koka kraftigt tills ca hälften återstår. Späd med grädde, red av och smaka av såsen med soja, salt och peppar.
- Stek bacon och äppelklyftor och servera som tillbehör.
Servering
Haricots verts och pressad potatis passar också bra till.
Cidermarinerad fläskkarré
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 1 dygn 2 timmar
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Lägg kött, morötter och lök i en trång skål. Häll på cidern, täck skålen och låt stå svalt till nästa dag. Torka köttet med hushållspapper, salta och peppra. Bryn köttet i en stekpanna och flytta över till en gryta. Sila marinaden.
- Bryn morötterna och löken i stekpannan och lägg i grytan. Slå på av cidern till hälften upp på köttet. Sjud under lock, ca 1,5 timme, tills köttet känns mört.
- Tag upp köttet och håll det varmt. (Spara skyn.) Skär bort benet och skiva köttet innan servering.
- Sila skyn i en kastrull, häll på buljongen och koka kraftigt tills ca hälften återstår. Späd med grädde, red av och smaka av såsen med soja, salt och peppar.
- Stek bacon och äppelklyftor och servera som tillbehör.
Servering
Haricots verts och pressad potatis passar också bra till.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!