Glazerade ribs med grillad majskolv

Betyg (1-5):
3.04 (50 betyg)

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (18)
  • 1.5 kg kamben eller tunna revben
  • vatten
  • 1 klyftad gul lök
  • 3 lagerblad
  • 8 svartpepparkorn
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • Glaze:
  • 1 röd chili
  • 6 vitlöksklyftor
  • 0.5 dl riven färsk ingefära
  • 1 dl honung
  • 1 dl chilisås
  • 1 dl japansk soja
  • 0.5 tsk liquid smoke
  • 1 msk olja
  • 1 tsk svartpeppar
  • Till servering:
  • 2 majskolvar
  • 0.5 msk olja
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Lägg kambenen i en kastrull och täck med vatten. Lägg i lök,´kryddor och vinäger. Låt koka under lock på medelhög värme i 20 min. Skeda bort skummet någon gång under koktiden.

Glaze:

  1. Lägg alla ingredienserna till glazen i en kastrull och mixa samman med en stavmixer. Låt glazen småputtra i 15 min.
  2. Lyft kambenen ur kokvattnet och låt ånga av i några minuter. Pensla glazen runtom kambenen och grilla tills köttet har fått fin grillyta.
  3. Pensla majskolvarna med olja och grilla i ca 8 min, salta vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2019-11-24

Supergott, men jag fuskade lite. Jag tog ca 2 delar färdig grillmarinad med honungsmak , 1 del Texas steak sås och strödde i grillkrydda m chili istället för receptets glacé, bara för att spara tid. Men det blev gott det med. Däremot kokade jag det enligt receptet. Jag hade 1,5kg tunna revben som kokade i 20 min, det blev perfekt. Lycka till

Liknande recept

Grillad pizza med oxfilé och bearnaisesås

(19)

Saltimbocca med kalvfärs

(38)

Fläskbogspett med koreansk rissallad

(1)

Marinerad fläskkarré med tomatsalsa

(28)

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

(19)

Grillad avokado- och baconsallad

(0)

Grillad karré på surdegsbröd med chutney på nektariner och jalapeño

(6)

Isbergssallad med bacon och blue cheese-dressing

(3)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 1.5 kg kamben eller tunna revben
  • vatten
  • 1 klyftad gul lök
  • 3 lagerblad
  • 8 svartpepparkorn
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • Glaze:
  • 1 röd chili
  • 6 vitlöksklyftor
  • 0.5 dl riven färsk ingefära
  • 1 dl honung
  • 1 dl chilisås
  • 1 dl japansk soja
  • 0.5 tsk liquid smoke
  • 1 msk olja
  • 1 tsk svartpeppar
  • Till servering:
  • 2 majskolvar
  • 0.5 msk olja
  • 0.5 tsk salt

Glazerade ribs med grillad majskolv

Betyg (1-5):
3.04 (50 betyg)

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg kambenen i en kastrull och täck med vatten. Lägg i lök,´kryddor och vinäger. Låt koka under lock på medelhög värme i 20 min. Skeda bort skummet någon gång under koktiden.

Glaze:

  1. Lägg alla ingredienserna till glazen i en kastrull och mixa samman med en stavmixer. Låt glazen småputtra i 15 min.
  2. Lyft kambenen ur kokvattnet och låt ånga av i några minuter. Pensla glazen runtom kambenen och grilla tills köttet har fått fin grillyta.
  3. Pensla majskolvarna med olja och grilla i ca 8 min, salta vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2019-11-24

Supergott, men jag fuskade lite. Jag tog ca 2 delar färdig grillmarinad med honungsmak , 1 del Texas steak sås och strödde i grillkrydda m chili istället för receptets glacé, bara för att spara tid. Men det blev gott det med. Däremot kokade jag det enligt receptet. Jag hade 1,5kg tunna revben som kokade i 20 min, det blev perfekt. Lycka till

Liknande recept

Grillad pizza med oxfilé och bearnaisesås

(19)

Saltimbocca med kalvfärs

(38)

Fläskbogspett med koreansk rissallad

(1)

Marinerad fläskkarré med tomatsalsa

(28)

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

(19)

Grillad avokado- och baconsallad

(0)

Grillad karré på surdegsbröd med chutney på nektariner och jalapeño

(6)

Isbergssallad med bacon och blue cheese-dressing

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies