Glazerade ribs med grillad majskolv

Betyg (1-5):
2.96 (48 betyg)

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 17 st
  • 1.5 kg kamben eller tunna revben
  • vatten
  • 1 klyftad gul lök
  • 3 lagerblad
  • 8 svartpepparkorn
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • Glaze:
  • 1 röd chili
  • 6 vitlöksklyftor
  • 0.5 dl riven färsk ingefära
  • 1 dl honung
  • 1 dl chilisås
  • 1 dl japansk soja
  • 0.5 tsk liquid smoke
  • 1 msk olja
  • 1 tsk svartpeppar
  • Till servering:
  • 2 majskolvar
  • 0.5 msk olja

Gör så här

  1. Lägg kambenen i en kastrull och täck med vatten. Lägg i lök,´kryddor och vinäger. Låt koka under lock på medelhög värme i 20 min. Skeda bort skummet någon gång under koktiden.

Glaze:

  1. Lägg alla ingredienserna till glazen i en kastrull och mixa samman med en stavmixer. Låt glazen småputtra i 15 min.
  2. Lyft kambenen ur kokvattnet och låt ånga av i några minuter. Pensla glazen runtom kambenen och grilla tills köttet har fått fin grillyta.
  3. Pensla majskolvarna med olja och grilla i ca 8 min, salta vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini - Coop

(13)

Köttfärssoppa tacostyle - Coop

(10)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra - Coop

(23)

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek - Coop

(7)

Asiatisk nudelsallad med helstekt fläskfilé - Coop

(45)

Pastasallad med lufttorkad skinka och sparris - Coop

(3)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(173)

Lammentrecôtespett med grön tabbouleh - Coop

(0)
17 st
  • Ingredienser 17 st
  • 1.5 kg kamben eller tunna revben
  • vatten
  • 1 klyftad gul lök
  • 3 lagerblad
  • 8 svartpepparkorn
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • Glaze:
  • 1 röd chili
  • 6 vitlöksklyftor
  • 0.5 dl riven färsk ingefära
  • 1 dl honung
  • 1 dl chilisås
  • 1 dl japansk soja
  • 0.5 tsk liquid smoke
  • 1 msk olja
  • 1 tsk svartpeppar
  • Till servering:
  • 2 majskolvar
  • 0.5 msk olja

Glazerade ribs med grillad majskolv

Betyg (1-5):
2.96 (48 betyg)

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg kambenen i en kastrull och täck med vatten. Lägg i lök,´kryddor och vinäger. Låt koka under lock på medelhög värme i 20 min. Skeda bort skummet någon gång under koktiden.

Glaze:

  1. Lägg alla ingredienserna till glazen i en kastrull och mixa samman med en stavmixer. Låt glazen småputtra i 15 min.
  2. Lyft kambenen ur kokvattnet och låt ånga av i några minuter. Pensla glazen runtom kambenen och grilla tills köttet har fått fin grillyta.
  3. Pensla majskolvarna med olja och grilla i ca 8 min, salta vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini - Coop

(13)

Köttfärssoppa tacostyle - Coop

(10)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra - Coop

(23)

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek - Coop

(7)

Asiatisk nudelsallad med helstekt fläskfilé - Coop

(45)

Pastasallad med lufttorkad skinka och sparris - Coop

(3)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(173)

Lammentrecôtespett med grön tabbouleh - Coop

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies