Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

Ser imponerande ut men är faktiskt enkel att göra. Lovar! Recept: Eleonora Von Essen och Foto: Linda Priesitis

Tillagningstid: 30 min + 30 min i ugn + tid i frys
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1.5 liter glass i olika smaker och färger
  • Topping
  • 3 dl vispgrädde
  • maränger (köpta eller hemgjorda)
  • 125 g blåbär eller hallon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smöra och bröa en form med löstagbar kant, 24–26 cm i diameter. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp. Blanda mjölsorterna med bakpulvret.
  2. Sikta ner det i äggvispet. Vänd ihop med en slickepott till en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen tills provstickan är torr, ca 30 min. Låt svalna helt.
  3. Låt glassen stå framme tills den lätt går att breda. Dela kakan i två bottnar och diska rent formen. Klä formen med plast och lägg tillbaka ena bottnen. Bred på glassen i tre lager ovanpå varandra.
  4. Toppa med den andra bottnen och tryck till lätt. Låt stå i frysen minst 2 timmar. Vispa grädden fluffig. Ta ut tårtan lite i förväg och ställ på ett tårtfat. Bred på grädden och garnera med maränger och blåbär.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sandra

2020-07-23

Bästa tårtan som alltid funkar! Går hem både hos vuxna och barn - speciellt när barnen själva får hjälpa till att dekorera den!

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1.5 liter glass i olika smaker och färger
  • Topping
  • 3 dl vispgrädde
  • maränger (köpta eller hemgjorda)
  • 125 g blåbär eller hallon

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

Ser imponerande ut men är faktiskt enkel att göra. Lovar! Recept: Eleonora Von Essen och Foto: Linda Priesitis

Tillagningstid: 30 min + 30 min i ugn + tid i frys
Ugnstemperatur:175º
12 bitar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smöra och bröa en form med löstagbar kant, 24–26 cm i diameter. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp. Blanda mjölsorterna med bakpulvret.
  2. Sikta ner det i äggvispet. Vänd ihop med en slickepott till en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen tills provstickan är torr, ca 30 min. Låt svalna helt.
  3. Låt glassen stå framme tills den lätt går att breda. Dela kakan i två bottnar och diska rent formen. Klä formen med plast och lägg tillbaka ena bottnen. Bred på glassen i tre lager ovanpå varandra.
  4. Toppa med den andra bottnen och tryck till lätt. Låt stå i frysen minst 2 timmar. Vispa grädden fluffig. Ta ut tårtan lite i förväg och ställ på ett tårtfat. Bred på grädden och garnera med maränger och blåbär.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sandra

2020-07-23

Bästa tårtan som alltid funkar! Går hem både hos vuxna och barn - speciellt när barnen själva får hjälpa till att dekorera den!