Glasstårta med maräng

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.7 (10 betyg)

Pampig tårta med jordgubbsglass, vaniljglass, maräng och nötter. Tänk att den här glasstårtan ser så avancerad ut, men så enkel att göra!

Tillagningstid: 30 min + minst 3 tim i frysen
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.75 liter jordgubbsglass
  • 1 liter vaniljglass
  • 60 g pistagenötter, hackade
  • 4 äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 1 tunn rund tårtbotten eller sockerkaksbotten

Gör så här

  1. Klä en frystålig bunke med rundad botten med plast. Skopa i jordgubbsglassen och tryck till så att det blir en jämn yta utan luftbubblor. Skopa vaniljglass varvat med pistaschnötter ovanpå.
  2. Tryck till så att ytan blir slät. Täck med plast och ställ i frysen minst 3 timmar. Rör äggvitor och socker i en skål över vattenbad tills sockret smält, ca 5 min (var noga med att inget vatten hamnar i skålen).
  3. Ta skålen från vattenbadet. Vispa marängen med elvisp tills den svalnat och är helt fast, ca 10 min. Lägg tårtbottnen på ett fat.
  4. Lyft glassen ur bunken och ta bort plasten. Lägg glassen på tårtbottnen. Skär bort sockerkaka som sticker utanför kanterna.
  5. Bred på marängen och bränn försiktigt med brännare till fin färg. Servera genast.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Lotta Lundgren - Kanderade äpplen

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Frozen apelsincheesecake med nötcrunch

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Äppelcheesecake

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Lingon- och marängpaj

Betyg
Betyg
(4)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 0.75 liter jordgubbsglass
  • 1 liter vaniljglass
  • 60 g pistagenötter, hackade
  • 4 äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 1 tunn rund tårtbotten eller sockerkaksbotten

Glasstårta med maräng

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.7 (10 betyg)

Pampig tårta med jordgubbsglass, vaniljglass, maräng och nötter. Tänk att den här glasstårtan ser så avancerad ut, men så enkel att göra!

Tillagningstid: 30 min + minst 3 tim i frysen
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Klä en frystålig bunke med rundad botten med plast. Skopa i jordgubbsglassen och tryck till så att det blir en jämn yta utan luftbubblor. Skopa vaniljglass varvat med pistaschnötter ovanpå.
  2. Tryck till så att ytan blir slät. Täck med plast och ställ i frysen minst 3 timmar. Rör äggvitor och socker i en skål över vattenbad tills sockret smält, ca 5 min (var noga med att inget vatten hamnar i skålen).
  3. Ta skålen från vattenbadet. Vispa marängen med elvisp tills den svalnat och är helt fast, ca 10 min. Lägg tårtbottnen på ett fat.
  4. Lyft glassen ur bunken och ta bort plasten. Lägg glassen på tårtbottnen. Skär bort sockerkaka som sticker utanför kanterna.
  5. Bred på marängen och bränn försiktigt med brännare till fin färg. Servera genast.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Lotta Lundgren - Kanderade äpplen

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Frozen apelsincheesecake med nötcrunch

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Äppelcheesecake

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Lingon- och marängpaj

Betyg
Betyg
(4)