Glasstårta med banan och hasselnötskräm

Glasstårta med banan och hasselnötskräm

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Supergod glasstårta med maränger och banan.

Tillagningstid: 20 min + tid i frysen
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 banan
  • 5 dl vispgrädde
  • 400 g hasselnötskräm
  • 60 g maränger
  • chokladsås

Gör så här

  1. Separera äggula och äggvita i varsin bunke. Vispa äggvitan med hälften av sockret till ett fast skum. Vispa äggulan porös med resten av sockret.
  2. Mosa bananen med en gaffel och vispa ner i äggulesmeten. Vispa grädden fast och fluffig. Värm hasselnötskrämen i mikro eller försiktigt i vattenbad, så att den blir lösare, men inte för varm.
  3. Vänd ner grädden i äggulesmeten och sedan äggvitan. Vänd ner grovt krossade maränger och ringla i hasselnötskräm. Häll smeten i en form med löstagbara kanter.
  4. Täck formen med plast (utan att trycka till den). Ställ i frysen minst 4 timmar. Vid servering, toppa ev med mer krossade maränger och chokladsås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2017-03-06

Till Guri och Gun: Det ska vara 400 g hasselnötscreme.

Gun

2017-02-27

Glassmeten var fantastisk men 600g hasselnötscreme var på tok för mycket. Jag gissar på att det ska vara 60g istället. Så kommer jag göra nästa gång istället.

Guri

2017-02-20

600 g hasselnötscreme känns väldigt mycket, stämmer det verkligen?

Glasstårta med banan och hasselnötskräm
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 4 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 banan
  • 5 dl vispgrädde
  • 400 g hasselnötskräm
  • 60 g maränger
  • chokladsås

Glasstårta med banan och hasselnötskräm

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Supergod glasstårta med maränger och banan.

Tillagningstid: 20 min + tid i frysen
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Separera äggula och äggvita i varsin bunke. Vispa äggvitan med hälften av sockret till ett fast skum. Vispa äggulan porös med resten av sockret.
  2. Mosa bananen med en gaffel och vispa ner i äggulesmeten. Vispa grädden fast och fluffig. Värm hasselnötskrämen i mikro eller försiktigt i vattenbad, så att den blir lösare, men inte för varm.
  3. Vänd ner grädden i äggulesmeten och sedan äggvitan. Vänd ner grovt krossade maränger och ringla i hasselnötskräm. Häll smeten i en form med löstagbara kanter.
  4. Täck formen med plast (utan att trycka till den). Ställ i frysen minst 4 timmar. Vid servering, toppa ev med mer krossade maränger och chokladsås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2017-03-06

Till Guri och Gun: Det ska vara 400 g hasselnötscreme.

Gun

2017-02-27

Glassmeten var fantastisk men 600g hasselnötscreme var på tok för mycket. Jag gissar på att det ska vara 60g istället. Så kommer jag göra nästa gång istället.

Guri

2017-02-20

600 g hasselnötscreme känns väldigt mycket, stämmer det verkligen?