Glacerade kycklingspett med krispig råkostsallad

Betyg (1-5):
2 (2 betyg)

Kycklingspett med chili och råkost.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 4 kycklingfiléer
  • 4 msk sweet chilisås
  • 1 msk kinesisk soja
  • 300 g Rödbetor
  • 3 morötter
  • 1 dl solrosfrön eller pumpakärnor
  • 0.5 citron
  • 2 tsk olivolja
  • 0.5 isbergssallad
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär kycklingen i bitar och vänd runt med sweetchili, soja och salt. Trä upp på spett och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tillred högre upp i ugnen 8-10 min.
  2. Skala och grovriv rödbetor och morötter. Rosta fröna i en torr stekpanna och strö över salt.
  3. Vänd ner de varma fröna, vitlök, finrivet citronskal (endast det gula) och citronsaft med de rivna rotfrukterna. Vänd runt med olja och smaka av med salt.
  4. Servera kycklingspetten med råkostsalladen och isbergssallad

Servering

Kan serveras med rostad potatis, bulgur eller matvete.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Julkalkon med cidersås

(8)

Ugnskyckling med dijondressade rotfrukter och kryddigt ris

(0)

Allt-i-ett rätt med kyckling, rödbetor och chèvresås

(9)

Parmalindad kyckling med rotfrukter och balsamvinäger

(16)

Ugnsrostade rotfrukter med kyckling

(21)

Juliennesoppa med rotselleri och kyckling

(29)

Morotssoppa med grillat kycklingspett

(1)

Ugnsstekt kyckling med rotsaker

(3)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 4 kycklingfiléer
  • 4 msk sweet chilisås
  • 1 msk kinesisk soja
  • 300 g Rödbetor
  • 3 morötter
  • 1 dl solrosfrön eller pumpakärnor
  • 0.5 citron
  • 2 tsk olivolja
  • 0.5 isbergssallad
  • 2 krm salt

Glacerade kycklingspett med krispig råkostsallad

Betyg (1-5):
2 (2 betyg)

Kycklingspett med chili och råkost.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär kycklingen i bitar och vänd runt med sweetchili, soja och salt. Trä upp på spett och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tillred högre upp i ugnen 8-10 min.
  2. Skala och grovriv rödbetor och morötter. Rosta fröna i en torr stekpanna och strö över salt.
  3. Vänd ner de varma fröna, vitlök, finrivet citronskal (endast det gula) och citronsaft med de rivna rotfrukterna. Vänd runt med olja och smaka av med salt.
  4. Servera kycklingspetten med råkostsalladen och isbergssallad

Servering

Kan serveras med rostad potatis, bulgur eller matvete.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Julkalkon med cidersås

(8)

Ugnskyckling med dijondressade rotfrukter och kryddigt ris

(0)

Allt-i-ett rätt med kyckling, rödbetor och chèvresås

(9)

Parmalindad kyckling med rotfrukter och balsamvinäger

(16)

Ugnsrostade rotfrukter med kyckling

(21)

Juliennesoppa med rotselleri och kyckling

(29)

Morotssoppa med grillat kycklingspett

(1)

Ugnsstekt kyckling med rotsaker

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies