Gino med glass

Gino med glass

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Gino med rabarber, jordgubbar och vit choklad, gott och vackert! Imponera med vaniljglass smaksatt med rostad mandelmassa och kardemumma till. Det här är en riktig drömdessert!

Tillagningstid: 30 min + tid i frysen
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 500 g rabarber
  • 250 g jordgubbar
  • 1.5 dl strösocker
  • 100 g vit choklad
  • Glass med rostad mandelmassa
  • 0.5 liter vaniljglass
  • 100 g mandelmassa
  • 1 tsk mortlade kardemummakärnor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Riv mandelmassan på grova sidan av rivjärnet över en plåt med bakplåtspapper.
  2. Rosta mitt i ugnen till fin färg. Låt kallna. Rör ihop mandelmassan med glass och kardemumma. Ställ i frysen tills glassen stelnat.
  3. Skär rabarbern i 1 cm tjocka skivor och dela jordgubbarna på mitten. Vänd ihop med sockret. Fördela i fyra värmetåliga portionsformar.
  4. Toppa med hackad vit choklad och tillaga mitt i ugnen tills rabarbern är mjuk, 10–15 min (håll koll så att chokladen inte blir bränd). Servera ljummen med glassen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gino med glass
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 500 g rabarber
  • 250 g jordgubbar
  • 1.5 dl strösocker
  • 100 g vit choklad
  • Glass med rostad mandelmassa
  • 0.5 liter vaniljglass
  • 100 g mandelmassa
  • 1 tsk mortlade kardemummakärnor

Gino med glass

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Gino med rabarber, jordgubbar och vit choklad, gott och vackert! Imponera med vaniljglass smaksatt med rostad mandelmassa och kardemumma till. Det här är en riktig drömdessert!

Tillagningstid: 30 min + tid i frysen
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Riv mandelmassan på grova sidan av rivjärnet över en plåt med bakplåtspapper.
  2. Rosta mitt i ugnen till fin färg. Låt kallna. Rör ihop mandelmassan med glass och kardemumma. Ställ i frysen tills glassen stelnat.
  3. Skär rabarbern i 1 cm tjocka skivor och dela jordgubbarna på mitten. Vänd ihop med sockret. Fördela i fyra värmetåliga portionsformar.
  4. Toppa med hackad vit choklad och tillaga mitt i ugnen tills rabarbern är mjuk, 10–15 min (håll koll så att chokladen inte blir bränd). Servera ljummen med glassen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!