Gazpacho grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(28)

Kyld gazpacho med tomat, paprika och gurka är en elegant sommarrätt, god att toppa med räkor och fetaost.

Tillagningstid: 10 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g hela tomater
  • 1 röd paprika
  • 0.5 gurka
  • 0.5 rödlök
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 1 röd chili
  • 1 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • någon färsk ört till garnering
  • salt, peppar
  • Topping
  • 100 g skalade räkor
  • 50 g fetaost

Gör så här

  1. Skär grönsakerna i något mindre bitar. Lägg i en blender eller matberedare.
  2. Värm upp vattnet och smula ner buljongtärningen. Rör tills den lösts upp. Häll buljong, olja, honung och vinäger i blendern och mixa till en slät soppa.
  3. Smaka av med salt och ställ gärna i kylen ca 1 timme före servering.
  4. Servera med räkor, smulad fetaost och ev någon färsk ört och nymalen svartpeppar.

Tips

Perfekt picknickmat – ta med den i termos så håller den sig kall.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rebecca

2018-08-02

Väldigt gott och lättlagat; toppen!

Liknande recept

Spara recept

Kräftsoppa

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(131)
Spara recept

Ceviche i salladsblad

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Halstrade pilgrimsmusslor med blomkålspuré, rostade hasselnötter och brynt smör

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Råstekt grön sparris, räkor och baconsalt

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Räkceviche – Virgin Mary Style

Betyg
Betyg
(6)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 500 g hela tomater
  • 1 röd paprika
  • 0.5 gurka
  • 0.5 rödlök
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 1 röd chili
  • 1 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • någon färsk ört till garnering
  • salt, peppar
  • Topping
  • 100 g skalade räkor
  • 50 g fetaost

Gazpacho grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(28)

Kyld gazpacho med tomat, paprika och gurka är en elegant sommarrätt, god att toppa med räkor och fetaost.

Tillagningstid: 10 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär grönsakerna i något mindre bitar. Lägg i en blender eller matberedare.
  2. Värm upp vattnet och smula ner buljongtärningen. Rör tills den lösts upp. Häll buljong, olja, honung och vinäger i blendern och mixa till en slät soppa.
  3. Smaka av med salt och ställ gärna i kylen ca 1 timme före servering.
  4. Servera med räkor, smulad fetaost och ev någon färsk ört och nymalen svartpeppar.

Tips

Perfekt picknickmat – ta med den i termos så håller den sig kall.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rebecca

2018-08-02

Väldigt gott och lättlagat; toppen!

Liknande recept

Spara recept

Kräftsoppa

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(131)
Spara recept

Ceviche i salladsblad

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Halstrade pilgrimsmusslor med blomkålspuré, rostade hasselnötter och brynt smör

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Råstekt grön sparris, räkor och baconsalt

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Räkceviche – Virgin Mary Style

Betyg
Betyg
(6)