Gazpacho grundrecept

Gazpacho grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(28)

Kyld gazpacho med tomat, paprika och gurka är en elegant sommarrätt, god att toppa med räkor och fetaost.

Tillagningstid: 10 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g hela tomater
  • 1 röd paprika
  • 0.5 gurka
  • 0.5 rödlök
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 1 röd chili
  • 1 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • någon färsk ört till garnering
  • salt, peppar
  • Topping
  • 100 g skalade räkor
  • 50 g fetaost

Gör så här

  1. Skär grönsakerna i något mindre bitar. Lägg i en blender eller matberedare.
  2. Värm upp vattnet och smula ner buljongtärningen. Rör tills den lösts upp. Häll buljong, olja, honung och vinäger i blendern och mixa till en slät soppa.
  3. Smaka av med salt och ställ gärna i kylen ca 1 timme före servering.
  4. Servera med räkor, smulad fetaost och ev någon färsk ört och nymalen svartpeppar.

Tips

Perfekt picknickmat – ta med den i termos så håller den sig kall.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rebecca

2018-08-02

Väldigt gott och lättlagat; toppen!

Liknande recept

Spara recept

Kräftcappuccino med kräftstjärtsallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kräftsoppa

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Äppel- och räksalsa i endiveblad

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Avokadomousse med chiliräkor

Betyg
Betyg
(86)
Spara recept

Krabba i saffransbuljong

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Snabbgravad limelax med räkor och avokado

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Tilltugg med cocktailtomat eller krabbmousse

Betyg
Betyg
(1)
Gazpacho grundrecept
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 500 g hela tomater
  • 1 röd paprika
  • 0.5 gurka
  • 0.5 rödlök
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 1 röd chili
  • 1 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • någon färsk ört till garnering
  • salt, peppar
  • Topping
  • 100 g skalade räkor
  • 50 g fetaost

Gazpacho grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(28)

Kyld gazpacho med tomat, paprika och gurka är en elegant sommarrätt, god att toppa med räkor och fetaost.

Tillagningstid: 10 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär grönsakerna i något mindre bitar. Lägg i en blender eller matberedare.
  2. Värm upp vattnet och smula ner buljongtärningen. Rör tills den lösts upp. Häll buljong, olja, honung och vinäger i blendern och mixa till en slät soppa.
  3. Smaka av med salt och ställ gärna i kylen ca 1 timme före servering.
  4. Servera med räkor, smulad fetaost och ev någon färsk ört och nymalen svartpeppar.

Tips

Perfekt picknickmat – ta med den i termos så håller den sig kall.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rebecca

2018-08-02

Väldigt gott och lättlagat; toppen!

Liknande recept

Spara recept

Kräftcappuccino med kräftstjärtsallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kräftsoppa

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Äppel- och räksalsa i endiveblad

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Avokadomousse med chiliräkor

Betyg
Betyg
(86)
Spara recept

Krabba i saffransbuljong

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Snabbgravad limelax med räkor och avokado

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Tilltugg med cocktailtomat eller krabbmousse

Betyg
Betyg
(1)