
Gamjajeon - Koreanska potatisplättar med dippsås
Betyg (1-5):
Frasiga och goda koreanska potatisplättar med en dippsås på chili, lök, lime, soja och koriander. Mums! Recept ur kokboken: Zeinas Green Kitchen av Zeina Mourtada
Tillagningstid: 30 min
4 förrättsportioner
- 500 g mjölig potatis
- 0.5 gul lök, hackad
- 1 msk potatismjöl
- 0.5 tsk salt
- neutral olja, till stekning
- limeklyftor, till servering
- Dippsås
- 1 röd chili, finhackad
- 0.5 röd lök, finhackad
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 2 lime, pressad saft
- 0.5 dl japansk soja
- 3 msk rörsocker eller honung
- 1 msk finhackad färsk koriander
- 1 tsk sesamolja
Gör så här
- Rör ihop ingredienserna till dippsåsen tills sockret smält. Smaka av med sesamolja.
- Mixa potatis och lök till en slät puré med en matberedare monterad med knivblad. Låt rinna av väl i en finmaskig sil, pressa ur så mycket vätska det går. Blanda med potatismjöl och salt. Häll tillbaka smeten i silen och låt rinna av samtidigt som du börjar steka plättarna.
- Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och klicka ut smeten med en sked. Bred försiktigt ut till tunna plättar. Stek till fin färg och krispig yta, ca 3 min per sida. Servera plättarna med dippsåsen och limeklyftor.
Tips

Kan också serveras med lingonsylt
Gamjajeon - Koreanska potatisplättar med dippsås
Betyg (1-5):
Frasiga och goda koreanska potatisplättar med en dippsås på chili, lök, lime, soja och koriander. Mums! Recept ur kokboken: Zeinas Green Kitchen av Zeina Mourtada
Tillagningstid: 30 min
4 förrättsportioner
Gör så här
- Rör ihop ingredienserna till dippsåsen tills sockret smält. Smaka av med sesamolja.
- Mixa potatis och lök till en slät puré med en matberedare monterad med knivblad. Låt rinna av väl i en finmaskig sil, pressa ur så mycket vätska det går. Blanda med potatismjöl och salt. Häll tillbaka smeten i silen och låt rinna av samtidigt som du börjar steka plättarna.
- Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och klicka ut smeten med en sked. Bred försiktigt ut till tunna plättar. Stek till fin färg och krispig yta, ca 3 min per sida. Servera plättarna med dippsåsen och limeklyftor.
Tips

Kan också serveras med lingonsylt
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2021-07-23
Hej Katarina, potatisen ska vara rå :) Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör
2021-07-22
Hmmmm. Ska man koka potatisen först kanske?
2020-02-01
Fantastiskt dippsås!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2021-07-23
Hej Katarina, potatisen ska vara rå :) Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör
Katarina
2021-07-22
Hmmmm. Ska man koka potatisen först kanske?
Daniel
2020-02-01
Fantastiskt dippsås!