Gamjajeon - Koreanska potatisplättar med dippsås

Gamjajeon - Koreanska potatisplättar med dippsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Frasiga och goda koreanska potatisplättar med en dippsås på chili, lök, lime, soja och koriander. Mums! Recept ur kokboken: Zeinas Green Kitchen av Zeina Mourtada

Tillagningstid: 30 min
4 förrättsportioner
  • 500 g mjölig potatis
  • 0.5 gul lök, hackad
  • 1 msk potatismjöl
  • 0.5 tsk salt
  • neutral olja, till stekning
  • limeklyftor, till servering
  • Dippsås
  • 1 röd chili, finhackad
  • 0.5 röd lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 lime, pressad saft
  • 0.5 dl japansk soja
  • 3 msk rörsocker eller honung
  • 1 msk finhackad färsk koriander
  • 1 tsk sesamolja

Gör så här

  1. Rör ihop ingredienserna till dippsåsen tills sockret smält. Smaka av med sesamolja.
  2. Mixa potatis och lök till en slät puré med en matberedare monterad med knivblad. Låt rinna av väl i en finmaskig sil, pressa ur så mycket vätska det går. Blanda med potatismjöl och salt. Häll tillbaka smeten i silen och låt rinna av samtidigt som du börjar steka plättarna.
  3. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och klicka ut smeten med en sked. Bred försiktigt ut till tunna plättar. Stek till fin färg och krispig yta, ca 3 min per sida. Servera plättarna med dippsåsen och limeklyftor.

Tips

Kan också serveras med lingonsylt

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-07-23

Hej Katarina, potatisen ska vara rå :) Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör

Katarina

2021-07-22

Hmmmm. Ska man koka potatisen först kanske?

Daniel

2020-02-01

Fantastiskt dippsås!

Gamjajeon - Koreanska potatisplättar med dippsås
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 500 g mjölig potatis
  • 0.5 gul lök, hackad
  • 1 msk potatismjöl
  • 0.5 tsk salt
  • neutral olja, till stekning
  • limeklyftor, till servering
  • Dippsås
  • 1 röd chili, finhackad
  • 0.5 röd lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 lime, pressad saft
  • 0.5 dl japansk soja
  • 3 msk rörsocker eller honung
  • 1 msk finhackad färsk koriander
  • 1 tsk sesamolja

Gamjajeon - Koreanska potatisplättar med dippsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Frasiga och goda koreanska potatisplättar med en dippsås på chili, lök, lime, soja och koriander. Mums! Recept ur kokboken: Zeinas Green Kitchen av Zeina Mourtada

Tillagningstid: 30 min
4 förrättsportioner

Gör så här

  1. Rör ihop ingredienserna till dippsåsen tills sockret smält. Smaka av med sesamolja.
  2. Mixa potatis och lök till en slät puré med en matberedare monterad med knivblad. Låt rinna av väl i en finmaskig sil, pressa ur så mycket vätska det går. Blanda med potatismjöl och salt. Häll tillbaka smeten i silen och låt rinna av samtidigt som du börjar steka plättarna.
  3. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och klicka ut smeten med en sked. Bred försiktigt ut till tunna plättar. Stek till fin färg och krispig yta, ca 3 min per sida. Servera plättarna med dippsåsen och limeklyftor.

Tips

Kan också serveras med lingonsylt

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-07-23

Hej Katarina, potatisen ska vara rå :) Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör

Katarina

2021-07-22

Hmmmm. Ska man koka potatisen först kanske?

Daniel

2020-02-01

Fantastiskt dippsås!